L'ofensiva espanyola contra TV3


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 23/mai/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Comparteixo plenament la decisió que ha pres el govern català, amb el santcugatenc Jordi Puigneró, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, al capdavant, de fer públic el nou atac perpetrat pel govern d'Espanya contra Catalunya amb l'asfíxia de TV3. L'atac es gestiona des del ministeri espanyol d'Indústria i consisteix a eliminar un dels dos múltiplex de l'emissora a fi que el nombre de canals disponibles es redueixi de vuit a quatre. És a dir, que en perdi la meitat. Això afectaria l'emissió en alta definició, el desdoblament del Canal 33 i el Super3 i la reciprocitat -actualment interrompuda pel Partit Popular- amb el País Valencià i les Illes.

Diu Jordi Puigneró: 'L'oferta en català ja és minoritària amb dos múltiplex, està per sota del castellà, i ara es vol reduir encara més. Sembla una decisió feta per motius polítics, perquè hi ha alternatives'. Doncs sí, i tant que és una decisió política! Caldria ser molt ingenu per no adonar-se'n. L'excusa, com sabem, és fer una reordenació de l'espectre radioelèctric que permeti alliberar part de l'ample de banda de les televisions i cedir-lo a les operadores de mòbils per tal que puguin oferir la xarxa d'alta velocitat d'Internet 4G. Però el pla segueix fil per randa el guió de la FAES de despullar Catalunya de tot allò que la configura nacionalment. A l'asfíxia política, econòmica, educativa, lingüística i cultural hi afegeixen també la comunicacional. De fet, ja fa temps que la practiquen al País Valencià, a les Illes i a la Franja de Ponent, amb la intenció de tallar els vincles i les connexions amb els Països Catalans, però ara van directes a emmudir TV3. Ara toca destruir l'imaginari col·lectiu que comporta l'existència d'una televisió nacional i limitar les possibilitats expressives del pensament català. 'Què podem fer perquè els catalans no pensin com a catalans i pensin com a espanyols?', es pregunten. I es responen: 'Els deixarem sense mitjans propis i els obligarem a dependre dels nostres'.

Doncs, mira, van errats. Van errats, perquè no és TV3 qui crea més independentistes, sinó tot el pensament espanyol que ens arriba a través de les cadenes espanyoles. No hi ha res que creï més consciència nacional catalana que el pensament espanyol. Els catalans en tenim prou de mirar una cadena televisiva espanyola per saber que aquell no és el nostre país.


VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.