Home = Responsable


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 1/jun/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi va haver una festassa a la via pública. Organitzadors i amics gaudiren de la llibertat al seu gust fins que els va vèncer el cansament.

Quan ells van ser fora, com que la ciutat ha de fer goig, uns altres van haver de netejar les seves deixalles. Aquesta és una petita mostra d'un conflicte que pot tenir molta envergadura. Quan la pròpia llibertat s'exalça sense límit, fàcilment s'esllavissa cap a l'abús i l'excés egoista.

Llavors els drets personals es dissocien d'un altre element igualment decisiu per la dignitat humana: la responsabilitat. Aquest component que neix de la consciència i es nodreix de la moral, ens predisposa automàticament a imposar-nos límits i obligacions perquè la nostra presència en la societat no sigui carregosa sinó constructiva.

Víktor E. Frankl expressava així aquest necessari equilibri: 'Tal com a la riba de l'Atlàntic, en arribar al port de New York, els passatgers troben l'Estàtua de la Llibertat, seria meravellós poder edificar a l'altra riba l'Estàtua de la Responsabilitat'.

L'educació hauria de modelar el sentit de responsabilitat que a vegades falta als adults i també als joves. L'escriptor francès Antoine de Saint Éxupéry sentenciava: 'Ser home és precisament ser responsable'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.