Recuperar els 'cracks'


  • Comparteix:

jesus.galindo

Jesus Galindo


Publicat: el 22/jul/14
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

'Messi ja no és Messi', 'ara és el moment de vendre Messi', 'ja no tornarà a ser el jugador que era', 's'està reservant per al Mundial'... Són frases que tots hem sentit de culers indignats i d'algun que altre anticuler infiltrat que el que en realitat desitgen és que Messi marxi del Barça.

El Mundial ens ha demostrat que Messi no s'estava reservant per al Brasil, on només ha pogut millorar una mica el que estava fent últimament al Barça. El problema de l'argentí és de saturació. Ha rendit a un nivell molt alt durant molt de temps i això és molt difícil de mantenir.

Messi necessitava triomfar al Mundial per qüestió psicológica, d'ànim, però el que realment necessita és descans, vacances, desconnexió i és d'esperar que aquets any per vacances faci això, vacances. No pot ser que quan ha d'estar descansant es dediqui a fer 'partits de costellada' com l'estiu passat, jugant partits benèfics entre els 'amics de Messi' i 'els amics d'altres'.

El Barça necessita Messi i Messi encara pot donar molt. No sé si recuperarà o no els nivells golejadors dels últims anys, però el que hem d'esperar d'ell és que si no fa tants gols, els doni al company, que mani al camp, que mogui l'equip, i ell ho pot fer. Ja té a Neymar al costat i tindrà, un cop hagi complert la sanció, Luis Suárez per fer gols, que els farà. L'uruguaià pot triomfar al Barça si no cau en els errors del passat. Mereix un marge de confiança. La seva qualitat està fora de tot dubte.

Amb Luis Enrique a la banqueta el Barça comença una altra etapa, una transformació forçada, en part, per l'edat d'algun dels seus jugadors clau. Ja no hi seran Puyol ni probablement Xavi, pero el Barça seguirà tenint un equip d'alt nivell i capaç de retornar als èxits.

Tot just ha acabat el Mundial i ja tornem a ser-hi amb el futbol. Tots els equips ja s'estan entrenant. L'Atlético ha fitxat el croat del Bayern de Munic, Mandzukic, per cobrir la baixa de Diego Costa. El Madrid ha buscat els seus reforços al Mundial. Ha arribat Toni Kroos, també ve del Bayern, té lligat un dels porters triomfadors al Mundial, Keylor Navas, a falta d'acord amb el Llevant, i ha lligat el colombià James Rodríguez, màxim golejador a Brasil 2014. Però també ha de resoldre els problemes que li planteja tenir a la plantilla el porter de Costa Rica, alhora que Iker Casillas i Diego López, o recuperar físicamente Cristiano Ronaldo, que està molt 'tocat'.

La Lliga promet tornar a ser apassionant i pronosticar un desenllaç és impossible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.