Esport i integració a l'Índia rural


  • Comparteix:

lancy.dodem

Lancy Dodem


Publicat: el 19/set/14
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

La Fundación Vicente Ferrer ( FVF) impulsa l'educació des de diferents disciplines que formen part del desenvolupament cultual i artístic dels nens i joves: arts plàstiques, danses, música i també l'esport. La pràctica d'activitats esportives, tal com les enfoca la Fundación als centres d'esport que té al sud de l'Índia, es configura com un espai de convivència que permet el desenvolupament de valors socials com l'esforç, la tolerància i el respecte per l'altre.

Tot i la discriminació i situació d'exclusió que pateixen els dàlits o intocables, a través de l'esport es fomenta el sentiment de solidaritat i de cohesió de grup i es presenta com un espai d'integració de les diferents castes, i també de col·lectius com les persones amb discapacitat. Aquest sentiment que neix de la pràctica de l'esport es trasllada, progressivament, a altres facetes de la vida quotidiana en la qual nens i nenes de diferents castes conviuen i s'integren.

L'organització ha pogut apropar l'esport als pobles de l'Índia rural a través del seus centres esportius, ja que tradicionalment és una pràctica més vinculada a les ciutats. D'aquesta manera, aquests centres s'han convertit en un referent i han aconseguit que les comunitats dàlits o intocables i les persones amb discapacitat que viuen a aldees remotes puguin beneficiar-se també de la pràctica de l'esport.

Una de les barreres que hem de superar és canviar la mentalitat de les famílies de l'Índia rural que fins ara han considerat l'esport com una distracció dels estudis. Volen que els seus fills i filles rebin educació però no consideren important que l'esport en formi part. La Fundación treballa perquè comprenguin que l'esport pot ser una gran motivació per als més joves i un espai idoni on totes les castes conviuen i treballen en equip.

Per aquest motiu també són molt importants col·laboracions com la del Sant Cugat Esport, FC. El fet que vinguin entrenadors des de Catalunya a fer formació dóna confiança a les famílies i les ajuda a valorar la importància que l'esport pot tenir a la vida dels seus fills i filles.

LANCY DODEM és portaveu de la Fundación Vicente Ferrer (FVF)




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.