Corredors sense dorsal


  • Comparteix:

joan.montserrat

Joan Montserrat


Publicat: el 13/gen/15
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

La presència, cada vegada més gran, de participants a les curses com a corredors no inscrits provoca que l'organització es trobi amb participants sense dorsal, o amb un dorsal fals, o amb un dorsal d'un altre inscrit, que ocasionen greus problemes. A més és una falta de respecte als participants que sí han pagat la corresponent inscripció i, per tant, han fet un esforç econòmic per realitzar la cursa, no així qui va sense dorsal.

Els organitzadors treballen durant tot l'any perquè l'esdeveniment sigui cada vegada millor, amb millors serveis i més comoditats per als participants, i fer-ho des de l'equilibri econòmic en aquests temps difícils per tal que els comptes quadrin i pugui haver futures edicions amb millors serveis és un gran esforç.

També hi compta l'esforç dels centenars de voluntaris que, de forma totalment desinteressada, treballen perquè la nostra prova sigui una realitat i els participants puguin gaudir d'un gran dia esportiu. De tots aquests serveis que l'organització posa a disposició del corredor se n'aprofiten els sense dorsal.

Cada vegada ens trobem més aquest tipus de corredor no inscrit que participa amb familiars i nens per gaudir d'un dia festiu, que posa en risc la seva salut o la dels altres, perquè si els passa alguna cosa els nostres equips sanitaris l'atendran per obligació, però deixaran sense assistència a altres participants que sí han pagat i estan inscrits a la cursa.

Aquests corredors tambè s'aprofiten dels avituallaments de la cursa, agafen igualment l'aigua 1 o 2 ampolles, no tenen contemplacions, amb el risc que altres que sí s'han inscrit es quedin sense. L'organització té una previsió d'avituallaments i si se supera aquesta quantitat la conseqüència és que els corredors que han pagat es queixen per una una falta d'avituallament.

Els corredors que no han fet una inscripció prèvia i ni han acceptat del seu reglament, i no han pagat, o partipen amb un dorsal que no correspon, pot tenir importants conseqüències legals per a ells. No estaran coberts per cap assegurança, ni d'accidents, ni de responsabilitat civil, i en cas d'accident les assegurances en cap cas es faran càrrec dels perjudicis que ocasionin amb les greus conseqüències econòmiques que això pot tenir per a ells. A més, l'organització pot prendre mesures legals contra ells si considera que s'ha vist perjudicada per la seva presència.

Com exemple clar l'última organització de la Sant Silvestre a Sant Cugat van arribar 2011 corredors i uns 700 van sortir sense inscripció, sense dorsal, ni xip, utilitzant tots els serveis d'avituallament i d'arribada, perjudicant l'organització i el corredor que s'ha inscrit correctament i ha pagat un dorsal per gaudir d'una cursa de cap any.


JOAN MONTSERRAT és membre de l'organització de la Sant Silvestre Barcelonesa-Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.