Una història quotidiana extraordinària


  • Comparteix:

joan.pahisa

Joan Pahisa


Publicat: el 27/feb/15
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

Superació no és una paraula amb la qual em sento identificat. Tinc la sensació que és un concepte que es contraposa amb 'normalitat' i potser per això no m'entusiasma. És estrany com percebem nosaltres mateixos les coses i com les perceben els altres des de fora. De vegades, són completament diferents.

Jo mai no havia tingut la sensació que anés superant barreres per assolir els meus reptes esportius, ni tampoc els meus objectius personals. Al cap i a la fi, entenc que el més difícil que jo he de superar és el mateix que la resta, que no deixen de ser les nostres pors i els límits que nosaltres ens posem. Però ara veig que sí que n'hi havia. Barreres socials, barreres humanes.

Per ajudar a trencar a través de l'esport aquestes barreres que han de fer front les persones amb discapacitat i, en concret, les persones de talla baixa, he creat l'associació Sports PTB. I per donar-la a conèixer i recollir fons, estic iniciant un nou projecte: ser el més baix de la història en acabar una marató. Això sí, en handbike. Serà llarg, serà dur, no sé si me'n sortiré, però també sé que el camí serà un gran viatge personal i col·lectiu. A més, el més difícil fa temps que ja ho he superat.

Jo mai no havia lluitat per la gent de talla baixa, ni per altres persones amb discapacitat, almenys no de forma directa, però veient que la gent veu en les nostres històries superació, quan jo hi veig normalitat, he vist la necessitat de fer-ho, per un món on els estereotips no ens defineixin ni ens limitin i on lluitar pel que tu vols no sigui res extraordinari, sinó una història quotidiana. Us animo que em doneu un cop de mà, atreviu-vos a dir els vostres somnis en veu alta com a gran pas per aconseguir-los i feu de la vostra vida una història quotidiana extraordinària.


JOAN PAHISA és esportista de talla baixa i creador de l'associació Sports PTB
www.facebook.com/sports.ptb



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.