L'Esport adaptat i el voluntariat


  • Comparteix:

montserrat.grau

Montserrat Grau


Publicat: el 8/gen/16
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat 24 d'octubre en Marc i l'Albert van anar a fer una travessa per Collserola amb les seves famílies. Van fer el tram entre la Font Groga, a Sant Medir, i el cim del Turó de la Magarola, a 425 metres sobre el nivell del mar, un bell mirador de la ciutat de Barcelona. Però no haurien pogut gaudir de la travessa sense l'ajut d'algunes entitats. En Marc i l'Albert són dos joves amb pluridiscapacitat, alumnes de l'escola SCS-NADÍS.

L'associació Rodamunt, la Fundació Johan Cruyff i la Diputació de Barcelona ho van fer possible. La Fundació Johan Cruyff ajuda a més de 250.000 nens i joves d'arreu del món amb problemes de mobilitat mitjançant l'esport. La seva màxima és 'Sols no podem fer-ho, ho hem de fer junts'. Rodamunt és una associació sense ànim de lucre que promociona i organitza activitats de travesses de muntanya per a persones amb mobilitat reduïda utilitzant les cadires Joëlette.
Les cadires Joëlette les va inventar Joël Claudel, guia de muntanya, el 1988, per poder portar a la muntanya al seu nebot afectat per miopatia i es fabriquen des del 1995. Són unes cadires tot terreny amb una roda grossa central i quatre agafadors, dos al davant i dos al darrera, que permeten a dues persones pilotar a la persona amb problemes de mobilitat.
Rodamunt és una entitat molt jove, creada aquest any per dos santcugatencs i un barceloní amb una gran experiència en el món de la muntanya i compten amb una trentena de voluntaris. Ells fan possible que nois i noies i les seves famílies puguin gaudir d'una experiència excepcional, fer una travessa de muntanya. Hauríeu de veure les seves cares d'alegria!
Us animo a fer-vos voluntaris d'aquesta associació i a visitar la seva web www.rodamunt.cat . Calen iniciatives com aquestes per anar millorant la participació de totes les persones en l'esport i el lleure.


MONTSERRAT GRAU és secretària de la Penya Blaugrana de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.