Si vols fer una cosa, fes-la


  • Comparteix:

montserrat.grau

Montserrat Grau


Publicat: el 11/abr/16
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat 24 de març ens deixava un gran personatge, Johan Cruyff. Considerat com un dels millors jugadors de futbol del món i el millor europeu, va jugar cinc temporades al FC Barcelona i durant vuit en va ser entrenador. Persona carismàtica, compromesa amb els que tenen dificultats i amb el que és just. Dir sempre el que pensava i defensar-ho fins a les últimes conseqüències el va portar a situacions compromeses al llarg de la seva vida. Com quan es va aixecar de la taula de la directiva de l'Ajax amb 16 anys perquè no estava d'acord amb la fitxa que cobrava en el primer equip. També quan es va negar l'any 74 a inscriure al seu fill al registre com a 'Jorge' en ple franquisme. O quan s'enfrontava als presidents del club que no van respectar el contracte del seu fill o que dubtaven de la seva fundació. No es mossegava la llengua mai.

Però el que considero més important va ser la revolució esportiva, social i cultural que va aportar a la fosca societat catalana de l'època. El canvi de la imatge derrotista del franquisme a la imatge de club guanyador i respectable. Un canvi de mentalitat al qual va contribuir la seva forma d'entendre l'esport i la vida: 'Si vols fer una cosa, fes-la'. Ell creia que el millor és sempre el que domina la pilota perquè només hi ha una pilota i si la tens decideixes el que passarà. Aquesta filosofia la va heretar del gran entrenador Laureano Ruiz, la va millorar, li va donar continuïtat i l'han seguit utilitzant els seus deixebles, actualment com a entrenadors. És el cas de Rijkaard, Guardiola, Vilanova i Luis Enrique. I des de la vessant formativa també l'Antonio Sánchez, director tècnic de l'Escola de Fútbol Hristo Stòitxkov de la Penya Blaugrana de Sant Cugat, gran professional del futbol formatiu del nostre país i que va ser responsable de la coordinació de les seleccions de la Federació Catalana de Fútbol sota la direcció de l'holandès. I com ell deia: 'En un momento dado, esto es uno, gallina de piel'.

MONTSERRAT GRAU és secretària de la Penya Blaugrana de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.