L’esport és diversió i educació


  • Comparteix:

montserrat.grau

Montserrat Grau


Publicat: el 10/abr/17
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

Darrerament els mitjans de comunicació o les xarxes socials ens han mostrat vídeos humiliants d'agressions entre el públic o cap als esportistes en les competicions. No és un problema nou.

Els problemes d'agressivitat del públic de les competicions entre ells o cap als jugadors, entrenadors o àrbitres és molt freqüent. I el que diu la recerca sobre el tema és que un 80% d'aquests problemes són causats pels pares. És doncs un problema social. De manca de canalització de les emocions i de viure els equips contraris com a enemics, no com a adversaris. En el món de l’esport base, en especial el futbol, els nois i noies comencen entre els 6 i els 10 anys. Els fills han de viure l'esport com a diversió i educació en valors i els crits i els insults generen el contrari, bloqueig i rebuig.

Els pares i mares són models per als seus fills, en comportament, gestos, paraules i accions. Els pares i mares han de fer de pares i mares i no fer d'entrenadors, mànagers o professors, han de gestionar correctament les seves emocions i prioritzar els seus fills. A Catalunya s’han pensat molts programes en contra de la violència als camps d'esports: Juga Verd Play, Zero insults a la grada, En volem 5! Ens aquests programes es tenen en compte l'actitud del públic i no només els resultats esportius.

Crec que més que les sancions i les suspensions de partits s'ha de treballar la prevenció. Formacions a famílies, esportistes, entrenadors i monitors per treballar valors, el joc com a esbarjo i la conducció de les passions. Actuacions com donar-se la mà entre els equips abans i després dels partits o el '3r temps' en el rugbi on els dos equips un cop finalitzat el partit comparteixen un berenar o dinar influeixen en la diversió i el respecte entre iguals. Vaig llegir en una entrevista al futbolista Fernando Torres que el seu pare i ell mai havien parlat sobre futbol. Potser ens hauria de fer pensar.


Montse Grau i Poch

Secretària PB Sant Cugat del Vallès



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.