Manel González creua la línia d'arribada


  • Comparteix:

joan.garcia

Joan Garcia


Publicat: el 3/feb/21
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

Manel González, atleta olímpic a Los Ángeles al 1984, establert a Sant Cugat, fa més de 25 anys i lleidatà de naixement ha creuat la línia d'arribada d'una cursa plena d'obstacles, llarga i molt intensa per a l'atletisme santcugatenc. Ha fet una obra mestra tant al Club Muntanyenc Sant Cugat com a la Mitja Marató. Crec que mereix un reconeixement de la ciutat juntament amb un altre llegenda atlètica com Oswaldo Romero.

La cursa de González a Sant Cugat s'inicia al Club Muntanyenc Sant Cugat on és capaç de crear una secció atlètica que s'ha convertit, per mèrits propis, en una fàbrica de talent innat. De la nostra ciutat han sorgit esportistes molt reconeguts en aquest àmbit com la Jaël Bestué, Cora Salas, Ramon Adàlia o Zoya Naumov entre molts altres.

La secció d'atletisme és una de les més reconegudes en l'àmbit català i estatal i amb un vincle comú, l'esforç, valor impulsat des dels inicis per Oswaldo Romero i González.

Si parlem de la cursa de Manel González on més obstacles s'ha trobat és a la Mitja Marató on la majoria de vegades ha hagut de lluitar sol per tirar endavant una cursa que ha sobreviscut per la seva empenta. Impulsor del canvi de recorregut per fer.la més planera i atractiva. Capaç de convertir-la en Campionat d'Espanya i de dotar-la de tots els accessoris perquè lluïs de manera brillant.

Els darrers metres d'aquesta cursa han portat González a crear la Cursa del Gall, el 31 de desembre. Només s'ha fet una 1a edició el 2019 i que va tenir una gran acceptació de la ciutadania.

Manel González ha creuat la línia d'arribada amb un èxit absolut, convertir Sant Cugat en una terra d'atletes. Com deia el desaparegut Jaume Tubau, "Sant Cugat terra d'artistes, però també d'esportistes".

Gràcies Manel González per demostrar que les curses es guanyen amb esforç, lluita i perseverança.


JOAN GARCIA és editor d'Esports de Cugat Mèdia



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.