'Al pan, pan y a Franco, Franco'


  • Comparteix:

Aquest dilluns es va celebrarrealitzar el ple ordinari del mes d'octubre. Es van aprovar diferents mocions de caire local, entre les que es poden destacar les mesures proposades pel PSC per lluitar contra l'atur juvenil. Aquesta proposta va rebre el suport de tots els partits tret del PP, ells sabran.

També es va encetar un debat al voltant de les llicències atorgades a les ludoteques i centres de suport familiar. Certament aquest és un tema que ha generat controvèrsies i que segur que les generarà, el nostre grup (que és qui va presentar la moció) demanava analitzar la total idoneïtat de les llicències d'activitats atorgades en aquest període i el resultat de les inspeccions periòdiques realitzades. El govern municipal es va comprometre a actualitzar l'estat de situació de les llicències atorgades i endegar una comissió de treball per regular i posar al dia els centres de suport familiar i les ludoteques. Davant del compromís públic de CiU vam deixar sobre la taula la moció a l'espera de conèixer els resultats i establir criteris de millora. Si aquests no ens convencen, per responsabilitat, la tornarem a presentar.

Les següents línies les puc fer des de la realitat que el PSC és el partit que més propostes ha presentat (i s'han aprovat) de caire local.

En aquest sentit també els braus van córrer pel ple municipal. Una moció de la CUP va reincidir en tornar a declarar Sant Cugat com a ciutat contrària a les curses de braus i, també, mostrar la disconformitat amb la legislació del govern del PP sobre la seva protecció cultural que pretén tombar l'acord del Parlament de Catalunya de fa uns anys. El posicionament orgànic del PSC ha estat tradicionalment de llibertat de vot en aquests punts, i així va ser.

En aquest posicionament lliure i personal ja coneixeu el que penso sobre tot plegat i la necessitat que els drets dels animals passin de ser una frase maca a un cos jurídic (i punible seriosament) definit. Vam presentar esmenes per tal que s'equiparin els correbous (toro embolat o encapllaçat, per exemple) a la prohibició de les curses de braus i vam donar suport a la moció. El ponent de CiU va defensar el text contrari a la nostra esmena... i tot i quedar-nos esmaperduts finalment el vot del govern va ser diferent segons quina persona del govern. Curiós si més no.

La memòria històrica i els crims del franquisme van, també, planar pel Ple Municipal. El nostre grup, conjuntament amb ICV, va presentar una moció de suport a la querella per genocidi presentada als tribunals argentins contra la dictadura franquista. Aquesta moció va rebre el suport de tots els partits excepte el PP.

Els grup popular va rebutjar, entre d'altres, els següents acords:

Primer.- L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès condemna la revolta militar feixista dirigida pel General Francisco Franco Bahamonde, el juliol de 1936, contra el govern republicà legítimament i democràticament constituït l'any 1931. Igualment, condemnem el règim dictatorial posterior que durant quaranta anys va reprimir a sang i foc tot vestigi de dissidència i lluita per la llibertat, la justícia social i els drets de les persones.

Segon.- En aquesta línia de compromís, l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès manifesta el seu suport incondicional a la Querella 4591-10, del Jutjat Número 1 de Buenos Aires, de la República Argentina, que porta endavant la magistrada María Servini de Cobria per delictes de genocidi i lesa humanitat contra els responsables de la conculcació dels drets humans durant el Franquisme.

Sobren les paraules.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.