El Consell de Ciutat i el canvi de cartipàs municipal


  • Comparteix:

Sorpresa! S'ha tornat a repetir, la Generalitat de Catalunya ha nomenat director general a un membre del govern municipal. En primer lloc vull felicitar, molt sincerament, a en Jordi Puigneró per aquest nomenament, entenc que deu ser un ascens professional i/o polític.

Curiosament, tindrem dos regidors del govern municipal sense cartera. La veritat és que m'ha sorprès que l'amic Puigneró no es dediqués en exclusivitat a la seva nova responsabilitat al Govern dels Millors. Sempre havia cregut que quan un era director general no tenia temps per massa res, i menys per continuar formant part del grup de govern municipal durant un any i mig més.

En qualsevol cas entenc que deu ser un tema de suport al govern, traspàs d'experiència i ajut, en cas que sigui necessari, a les persones que enceten la nova responsabilitat. No sé jo si els companys d'Unió Democràtica estaran molt contents, però bé... això no forma part del meu negociat.

El dilluns passat vam viure una sessió del Consell de Ciutat. Crec que ara ja podem fer una petita valoració, una vegada finalitzada la primera fase:

- Crec que cal destacar l'aportació dels membres del consell. Entenc que no deu ser fàcil encetar un camí de propostes en diferents àmbits. Crec que la participació ha estat destacada.

- Els grups municipals de l'oposició hem mantingut un 'respectuós' posicionament en aquesta fase. Es va acordar, i crec que ha estat positiu, que no es repetissin debats del ple en el marc del consell de ciutat.

- Els membres del Consell de Ciutat han debatut i fet propostes sobre 22 projectes proposats pel govern municipal. Es a dir, han debatut sobre un full de ruta del govern (no del consistori)

- En aquesta segona fase s'obre la porta que siguin els consellers els que proposin projectes. Entenc que aquest fet li atorga un major valor al consell, deixant de ser un full ja escrit.

Ahir vaig intervenir per posar sobre la taula la necessitat que els consellers coneguin què és allò que aprova el ple municipal (i que no). Encara estic estorat com les 198 mocions presentades al ple municipal (114 d'elles aprovades) no han format part ni de les propostes aportades pel govern municipal ni de la informació base de la que disposaven els consellers.

Siguem positius. El compromís del regidor de Participació Ciutadana (ara ja de moltes altres coses), que valorem positivament, va ser adjuntar les mocions debatudes al ple municipal i que les opinions dels grups restin reflectides en el document final. Sé que els consellers de ciutat no volen excloure dels seus anàlisi les propostes realitzades pels representants de milers de ciutadans que van dipositar la seva confiança en partits diferents de CiU.

Entenc que s'obre una nova fase de Consell de Ciutat.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.