Més de 125 santcugatencs gaudeixen del repertori de The League of the Crafty Guitarists al Teatre la Unió


  • Comparteix:

Més de 125 persones han assistit al concert que la formació internacional de guitarres 'The League of the Crafty Guitarists' ha ofert aquest dijous al Teatre la Unió. Els 15 guitarristes han ofert al públic santcugatenc composicions originals del grup i adaptacions de peces de The Beatles, Bela Bartok o King Crimson. L'espectacle és fruit de la col·laboració entre la programació del Teatre la Unió i el Teatre Auditori.

Després de fer gira durant el 2007 per Itàlia, Espanya, Portugal, Argentina i els Estats Units, i just abans d'actuar a la Sala Apolo de Barcelona, 'The League of the Crafty Guitarist' ha visitat la nostra ciutat. Més de 125 santcugatencs han assistit al concert.

'The League of the Crafty Guitarists' va ser fundada el 1986 per Robert Fripp, guitarrista i líder del grup de rock progressiu King Crimson. Fripp és també l'inventor de la 'New Standard Tuning', tècnica d'afinació de guitarres que augmenta el rang tonal dels instruments. L'estil original de 'The League of the Crafty Guitarists' es caracteritza per l'ús d'aquesta tècnica. Una altra característica diferenciadora dels concerts d'aquest grup són les circulacions. Es tracta d'improvisacions en cercle, en el què cada guitarrista fa una sola nota.

La formació té un nucli fix i els altres components canvien amb el temps. En l'actuació d'aquest dijous a La Unió han tocat 15 guitarristes, de diferents edats i nivell tècnic. Les circulacions, que han estat en semicercle, s'han alternat amb els temes propis i les versions de The Batles, Bela Bartok o King Crimson. 'The League of the Crafty Guitarists' ha ofert tres bisos en vista de la insistència dels aplaudiments del públic. L'últim dels bisos l'han executat de peu i sense connectar les guitarres als amplificadors.

L'actuació forma part de l'acord entre el Teatre-Auditori i el Teatre la Unió per oferir una programació conjunta. 'The League of the Crafty Guitarists' actuaran aquest divendres a la Sala Clap de Mataró i el dissabte a la Sala Apolo 2 de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.