La relació entre música i literatura, des del punt de vista santcugatenc


  • Comparteix:

La Sònia Carmona, amb el seu 'Bes a Klimt', ha estat una de les convidades al Ritme Santcugatenc en aquesta setmana literària

La Sònia Carmona, amb el seu 'Bes a Klimt', ha estat una de les convidades al Ritme Santcugatenc en aquesta setmana literària

Aquesta setmana, el programa musical de Ràdio Sant Cugat 'Ritme Santcugatenc' s'ha acostat al món de la literatura amb motiu de la Setmana del Llibre en Català, que ha acollit Sant Cugat. Descobreix els lligams entre música i literatura des de l'òptica local.

ESCOLTA-HO

Cantautors com Joan Manuel Serrat i Paco Ibáñez han posat música a la poesia de grans poetes espanyols, com Antonio Machado i el Arcipreste de Hita.

També joves artistes catalans tenen inquietuds poètiques, com els ja desapareguts Skamarlans. Els santcugatencs Espart i els rapers In*Digna, dues formacions finalistes en l'última edició del concurs musical Sona 9, han posat música a joves poetes catalans.

El 'Ritme Santcugatenc' ha comptat també aquesta setmana amb convidats de luxe per explorar els lligams i relacions entre el món musical i el literari, dos àmbits artístic interrelacionats.

Han visitat l'estudi Ramon Barnils el músic, escriptor i compositor Benjamín Estacio, la poetessa, rapsoda i periodista Sònia Carmona, el periodista musical Joaquim Cabeza, el crític d'arts escèniques Eduard Jener i el cantant i musicòleg especialitzat en l'edat medieval Antoni Rossell.

Una setmana, en dfinitiva, en què ens hem adentrat en el món literari sense oblidar mai el punt de vista musical ni les nostres arrels santcugatenques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.