Com cuidar la Flor de Pasqua

El més important per a què la Ponsètia duri més temps és no regar-la en excés i una bona il·luminació


  • Comparteix:

La Euphorbia Pulcherrima, més coneguda popularment com a Ponsètia o Flor de Pasqua, és una planta originària de Mèxic. Aquesta planta arriba en l'època de Nadal i és la protagonista per excel·lència de les festes per regalar i adornar les cases de vermell. Un dels grans reptes és aconseguir que arribi més enllà del Nadal, i per això, des del Garden Masó-Navarro a Sant Cugat, la Montse Navarro, ens explica els consells bàsics i essencials per aconseguir que la Flor de Pasqua arribi, fins i tot, fins les properes festes de Nadal.

No regar-la en excés

La Flor de Pasqua cal regar-la directament a la terra i és suficient en fer-ho un cop per setmana. S'aconsella fer un reg per immersió. És important no regar la Ponsètia en excés i que no quedi entollada d'aigua, ja que és quan les fulles es comencen a posar grogues i cauen. S'aconsella utilitzar aigua tèbia, aigua d'ampolla reposada 24 hores o aigua amb descalcificador. Si la planta està dins d'un recipient, per regar-la és important treure-la i posar-hi un plat a sota. Un cop regada, es treu tot l'excedent d'aigua que ha quedat al plat i es torna a posar la Ponsètia dins el recipient on estava. També se li pot aplicar un adob un cop al mes.

Flors de Pasqua / Foto: Cugat Mèdia
Flors de Pasqua / Foto: Cugat Mèdia



Tenir cura de la temperatura

La Flor de Pasqua és una planta de clima tropical i, per tant, una falta d'humitat i un clima sec pot provocar la caiguda de les fulles o la pèrdua de la vermellor. La seva temperatura ideal per sobreviure és entre els 18 i 19 graus centígrads. A més, pot arribar a patir si es situa prop de la calefacció.

Exposició a la llum

La planta de Nadal necessita rebre llum per a que sobrevisqui més enllà de les festes, però és important que no sigui una exposició directa. A més, la Ponsètia és originàriament de fulla verda i el color de les fulles indica la seva maduració. Després de les festes de Nadal, les fulles solen perdre el color vermell i tendeixen a posar-se verdes de nou, ja que és complicat mantenir la humitat que requereixen. Però si volem que les fulles tornin a posar-se vermelles dependrà de les hores d'exposició a la llum. Posar-les a la foscor entre una i quatre hores al dia, d'octubre a desembre, servirà per a què tornin a agafar l color desitjat.

Imatge d'una Ponsètia de Nadal / Foto: Cugat Mèdia
Imatge d'una Ponsètia de Nadal / Foto: Cugat Mèdia


Trasplantar-la després de les glaçades

La Planta de Nadal, passades les festes, es pot convertir en una planta d'exterior o de jardí. Per trasplantar-la, cal esperar fins que acabin les glaçades i el més ideal és fer-ho quan comença la primavera. És important trasplantar-la en un test amb substrat vegetal i sempre va bé posar-li una mica de grava volcànica abans de fer el trasplant, per mantenir un bon drenatge. També es pot trasplantar directament a una jardinera o jardí seguint el mateix procés.


Montse Navarro

Uns consells que sempre van bé és treure-la sempre a l’hora de regar i posar un plat. S’aconsella utilitzar aigua una mica tèbia o aigua d’ampolla o amb descalcificador. Sempre regarem el que és la terra, un cop per setmana i, un cop regada, tot l’excedent d’aigua que hagi quedat al plat, el treurem i tornarem a posar la nostra Ponsètia dins el cobre test.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.