La venda de disfresses de Carnaval cau a Sant Cugat en plena tercera onada de la Covid-19

Les mesures anti-Covid fan trontollar la facturació dels negocis després que es prohibeixin la rua i les trobades fora de l'entorn familiar


  • Comparteix:

Una aparador preparat per al Carnaval / Foto: Cugat Mèdia

Una aparador preparat per al Carnaval / Foto: Cugat Mèdia

El Carnaval d'enguany es veu afectat per les mesures preses pel Govern per frenar la Covid-19. No hi haurà rua, no es permeten les trobades ni les festes fora de l'ambient familiar i les discoteques segueixen tancades. A dues setmanes vista, les botigues que venen disfresses a Sant Cugat comencen a notar les diferències respecte els altres anys.

JUGUETTOS
Imatge de l'aparador actual de la tenda Juguettos / Foto: Cugat Mèdia
Imatge de l'aparador actual de la tenda Juguettos / Foto: Cugat Mèdia

La botiga Juguettos, situada al número 17 del carrer Major, és de les poques que ja té un aparador ambientat per aquesta festa. Aquest any, però, no tenen catàleg i no hi ha gairebé novetats. ''La gent segueix comprant, però no tant com altres anys, i la feina ha quedat molt reduïda, ja que els clients no es poden emprovar les disfresses'', explica la dependenta Andrea Vilaseca. Tot i això, consideren que és un any incert i diferent que hauran d'afrontar com puguin.

LA FESTA
Imatge d'una de les disfresses que podem trobar a La Festa / Foto: Cugat Mèdia
Imatge d'una de les disfresses que podem trobar a La Festa / Foto: Cugat Mèdia

La botiga La Festa es troba al número 5 del carrer de Gorina. És un establiment petit que està patint de primera mà les mesures que afecten aquest any la celebració del Carnaval. ''Hi ha molt poca demanda si ho comparem amb els altres anys, i la poca gent que hi compra opta per accessoris abans que una disfressa completa',' explica amb certa angoixa la dependenta Arantxa Masip. Des de la botiga es resignen davant la situació i s'acullen a la paciència.

MIL I UNA TROBALLES
Imatge de l'aparador actual de la botiga Mil i una Troballes / Foto: Cugat Mèdia
Imatge de l'aparador actual de la botiga Mil i una Troballes / Foto: Cugat Mèdia

Situat al número 2 del carrer de Martorell es troba el negoci familiar Mil i una Troballes. Aquest 2021 és el primer any, després de vint, que no han preparat res per Carnaval; simplement l'han afrontat com si fos inexistent. ''Aquest any, la venda de disfresses és nul·la, només n'hem venut tres, de completes'', explica Joan Campmany, propietari de Mil i Una Troballes. Expliquen que, tot i no viure-ho amb gaire preocupació, ja que són conscients que no viuen una situació tant dramàtica com altres botigues de la ciutat, estan convençuts que la facturació baixarà.

EUREKAKIDS
Imatge de les disfresses que podem trobar a l'EurekaKids / Foto: Cugat Mèdia
Imatge de les disfresses que podem trobar a l'EurekaKids / Foto: Cugat Mèdia

EurekaKids es troba al número 50 del carrer de Santiago Rusiñol, una tenda petita i acollidora que ha canviat el procés de cada any amb el Carnaval perquè la inversió que feien seria ara una pèrdua de diners. ''Gairebé ningú no compra disfresses, ni tampoc les demana. Cada any fèiem una campanya, però s'ha decidit que aquest no, ja que no estaria recompensat'', afirma amb certa resignació Mariona Bastardas, dependenta d'EurekaKids. A la botiga no hi ha cap aparador ambientat i les poques disfresses exposades són d'altres anys.

ELS TRES REIS
Imatge de les disfresses que podem trobar a la tenda Els Tres Reis / Foto: Cugat Mèdia
Imatge de les disfresses que podem trobar a la tenda Els Tres Reis / Foto: Cugat Mèdia

Des de la botiga Els Tres Reis, situada al carrer de Santiago Rusiñol, número 58, exposen la por i l'angoixa de no saber què passarà amb el Carnaval d'aquest any: ''És un fet totalment diferent i històric i la reacció de la gent també és incerta'', explica Barbara Kirsch, dependenta d'Els Tres Reis. Tot i això, explica que el veïnat pregunta i compra disfresses, sobretot per als infants, que a hores d'ara, són els únics que podran celebrar el Carnaval, almenys a l'escola.




Joan Campmany

De fet, estàvem a punt de no posar carnaval. Nosaltres fa vint anys que estem oberts, hem posat cada any bastant de carnaval, però fins dilluns de la setmana passada, que com aquell qui diu ja el teníem a sobre, no vam col·locar ni vam buscar res als distribuïdors de carnaval.

Mariona Bastardas

Gairebé ningú no compra disfresses, ni tampoc les demana. I la poca gent que les demana, pel què tinc entès, és per celebrar festes més familiars, amb els pares, els germans o, com a màxim, amb un amic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.