Encara existeix la botiga del barri?

Hi ha comerços que porten dècades al mateix lloc, sobrevivint a crisis, a canvis de propietat i, fins i tot, pandèmies


  • Comparteix:

La botiga Anna porta 65 anys oberta al bell mig de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La botiga Anna porta 65 anys oberta al bell mig de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Alguns comerços ja formen part del paisatge urbà dels diferents districtes de Sant Cugat. Encara que de tant en tant puguin canviar de mans, hi ha forns, establiments de queviures o bars que tothom sap ubicar al mapa de memòria. Aquest és el cas d'aquests quatre establiments. De moment, els seus propietaris segueixen endavant malgrat les dificultats originades per la pandèmia.

Forn Cultural de la Floresta
Forn Cultural
El Forn Cultural ha hagut de parar tota l'activitat musical i artística a causa de les restriccions / Foto: Cugat Mèdia
El Yannis Papaioannou va agafar el traspàs d'aquest emblemàtic forn de l'estació de la Floresta ara fa gairebé quatre anys. El va convertir en un 'forn cultural' i va començar a programar tota mena d'activitats artístiques: jam sessions, concerts, exposicions, i un llarg etcètera. Però, ara mateix, amb les restriccions de la Covid, segons explica el Yannis, poden obrir a l'hora d'esmorzar i poca cosa més. La seva clientela acostuma a ser del barri i els productes més venuts, avui dia, són el cafè i la barra de pa.

General Begudes de Valldoreix
General Begudes
La General Begudes fa deu anys que està en aquesta ubicació de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia
Molt diferent és la situació del Raúl Díaz que, després d'haver treballat durant vuit anys a aquest establiment de Valldoreix, va decidir quedar-se'l. El seu soci Gustavo i ell fa dos anys que estan al capdavant d'aquesta botiga de begudes que, inclús amb la pandèmia, ha venut més que l'any anterior. La seva clientela és bastant eclèctica, però acostuma a anar-hi gent de Valldoreix, Sant Cugat i la Floresta. El seu producte estrella és el vi i la seva carta de vins es va ampliant, regularment, amb ampolles de bodegues petites, fora del circuit habitual.

Anna de Sant Cugat
Botiga Anna
L'Anna Sánchez és la propietària d'aquesta emblemàtica corseteria de la plaça de Pere Sant / Foto: Cugat Mèdia
L'Anna Sánchez és la propietària d'aquesta botiga de roba interior, ubicada al costat de la plaça de Pere Sant, des de fa 65 anys. La va obrir la seva àvia, la Mariana, i ella hi ha treballat des que té memòria. L'establiment ha canviat molt al llarg del temps; abans, al mateix espai on ara hi ha només la botiga, hi havia també l'habitatge familiar. La clientela està formada principalment per dones de Sant Cugat. El producte estrella és, evidentment, la roba interior. A banda d'aquest comerç, l'Anna va obrir, fa trenta anys, i molt a prop d'aquest espai, una altra botiga, ‘Marian’, de roba interior i pijames, en aquest cas, per a infants.

Bar Sol de Valldoreix
Bar Sol
El Bar Sol de Valldoreix va ser el primer establiment del territori en aconseguir aquest tipus de llicència / Foto: Cedida
Fins fa un any, l'Alejandro Majón obria el Bar Sol de dimarts a dissabte, a les sis de la tarda, puntualment, i fins a les dotze de la nit. Així ho havia fet des del 2017, quan es va convertir en propietari del primer bar de Valldoreix que va obtenir la pertinent llicència, fa més de cinquanta anys. Les actuals restriccions de la Covid han obligat Manjón a tancar durant setmanes, ja que el seu horari habitual no entra dins de les hores d'obertura permeses. Abans de tot això, la seva clientela estava formada per veïns de tots els districtes, d'entre 25 i 50 anys. El plat estrella eren les aclamades patates braves.


Raúl Díaz

Intuíem el que es podia fer. El rumb que li podíem donar a aquest negoci. Tot i que és evident que és una botiga de vins i de begudes, vam habilitar també una zona de degustació, fer un servei a domicili amb plataforma de pagament... Per modernitzar-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.