Les cinc millors plantes per a aquesta primavera

El Garden Masó-Navarro explica a Cugat Mèdia què s'ha de plantar aquesta època de l'any


  • Comparteix:

La primavera ja està aquí i les temperatures pugen i conviden a sembrar noves plantes que faran que les cases llueixin molt més acolorides i primaverals. Amb la pandèmia la gent ha dedicat més temps a la decoració dels seus balcons i jardins. Però no sempre resulta una tasca fàcil que les plantes es mantinguin vives, és per això que des del Garden Masó-Navarro a Sant Cugat, la Montse Navarro explica quines són les millors plantes per a aquesta estació de l'any, i dona consells perquè durin el màxim possible.

ESCOLTA-HO

Quan comença a fer calor acostumem a apartar les plantes del sol perquè no es cremin, però "això és un error, mai no hauríem de canviar la seva ubicació", explica Navarro que afegeix que abans de cultivar res és important informar-se sobre si la planta que es vol tenir és de sol o d'ombra, i a partir d'aquí, triar la més adequada en funció del lloc on es vagi a plantar.

També és molt important el tema del reg, "encara que faci molta calor, les plantes necessiten aigua de manera moderada", diu Navarro. De fet, "és millor que pateixi set, que no que tingui un excés d'aigua", afegeix, i assegura que és més fàcil recuperar una planta que tingui falta d'aigua d'una que tingui un excés.

Sovint, tot i que se segueixin tots els consells pertinents per cuidar les plantes, es moren. Hi ha moltes explicacions per a aquest problema. El medi ambient,les plagues, els bacteris o els fongs, són alguns dels motius. Cal recordar que les plantes igual que les persones també poden agafar virus i morir. És més probable que la causa de la mort de les plantes sigui per culpa de l'entorn, que no per com es tractin.

Cactus
Per als principiants, el cactus és la planta que mai no falla. Hi ha de totes les mides i formes. La seva resistència a la sequia fa que aguanti molts dies sense reg, però és ideal regar-lo un cop per setmana durant primavera. És una planta que necessita molt sol, així que un racó de la casa on doni el sol durant moltes hores és el lloc adient per a aquesta planta.

Cactus
Cactus / Foto: Cugat Mèdia


Aromàtiques
Les plantes aromàtiques també són perfectes si no es té molta experiència en aquest món. Són plantes que necessiten molt sol i que quan les temperatures comencen a ser altes cal regar-les un cop al dia. Ara a la primavera amb un reg cada tres dies és suficient. El romaní a part de servir de decoració, és una planta que serveix per cuinar, per la salut i la bellesa.

Romaní
Romaní / Foto: Cugat Mèdia


Geranis
Els geranis són el clàssic de l'estiu i la primavera. Es tracta d'una planta que necessita moltes hores de sol i un reg constant. És molt important tenir en compte que s'han de sulfatar un cop al mes.

Geranis
Geranis / Foto: Cugat Mèdia


Hortènsies
Si el que s'està buscant és una flor més espectacular, les hortènsies són les indicades. Això sí, són plantes més delicades i que, per tant, requereixen més temps i dedicació. Durant la primavera és ideal regar-la amb aigua de pluja. Un cop ha florit, cal regar-la cada dia.

Hortènsies
Hortènsies / Foto: Cugat Mèdia


Dipladèmies
La dipladèmia és la planta que més triomfa en aquesta època. Les seves flors fan unes campanes molt vistoses en tons blancs, rosats i vermells. És molt agraïda i fàcil de cuidar, per això triomfa tant. Sol aguantar viva fins a l'hivern. Es pot tenir tant a l'interior com a l'exterior i cal mantenir constantment humit el substrat.

Dipladèmies
Dipladèmies / Foto: Cugat Mèdia



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.