Fernández (CUP): 'Els moviments socials han de ser resolutius i restituïdors'


Temes relacionats

Albarracín: 'Si la UE vol estar al mapa al 2030 ha de lligar curt l'euromediterrània' (20/jul/14)

Mancilla: 'Espanya ha de fer una política migratòria que respecti els drets humans' (19/jul/14)

Xavier Casals: 'Als partits d'ultradreta se'ls ha de combatre amb idees' (18/jul/14)

Elina Viilup: 'La nova Comissió Europea serà més forta que l'anterior' (18/jul/14)

El conflicte a Gaza marca la inauguració del Curs d'Estiu de la Unipau (18/jul/14)

Romeva: 'El repte de la immigració és evitar que hagin de marxar de casa seva' (17/jul/14)


  • Comparteix:

David Fernàndez

David Fernàndez

El portaveu de la CUP al Parlament, David Fernàndez, ha destacat el paper resolutiu i restituïdor dels moviments socials en el context de crisi actual. El polític i activista ha posat com a exemple la labor feta per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i la lluita veïnal per salvar Can Vies. Fernández, que ha participat en una taula rodona aquest dimarts al Curs d'Estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), també ha criticat la deshumanització de la societat causada pel 'neoliberalisme imperant', i ha qualificat l'ofensiva a Gaza de maniobra militar expansionista i criminal.



ESCOLTA-HO

Les frases més destacades:

Els moviments socials de base estan cridats a jugar un paper resolutiu en el context de destrucció de l'estat del benestar.

Sempre es pot fer més en la lluita social. Queda moltíssim per fer i no podem caure en l'autocomplaença. El context actual d'injustícia social s'aguanta perquè ho permetem. El problema no és el que fa una minoria, sinó el que la majoria deixa que es faci.

El sistema de domini social i ideològic s'ha perfeccionat al llarg del temps. Els sistemes es mantenen per la ignorància, la por i els interessos.

El neoliberalisme ens ha portat cap a un individualisme radical. S'han deteriorat els vincles socials comunitaris. S'ha deshumanitzat la societat amb la llei del més fort.

Els mitjans de comunicació han estat còmplices de la criminalització d'alguns moviments socials. La sort que tenim amb Internet és que ara, en cinc minuts, es pot desmuntar una mentida.

Can Vies ha demostrat moltes coses: no es pot governar d'esquenes a la ciutadania, no es pot governar sense conèixer el territori i no es pot imposar l'autoritat.

Pateixo l'ofensiva a Gaza amb insomni. No és una guerra, és una agressió i un càstig col·lectiu. És una ofensiva militar expansionista i criminal, feta amb l'excusa del terrorisme. Em molesta la hipocresia i el cinisme de la política internacional i catalana. Mentre reclamem a la comunitat internacional que se'ns reconegui com a estat, la setmana passada CiU va votar en contra del dret a l'autodeterminació de Palestina

El moviment sobiranista és un moviment social. Aquesta Diada veurem les mobilitzacions socials més grans des de la dictadura franquista. Nosaltres estem per desobeir el Tribunal Constitucional i obeir el poble català i el Parlament.

Un nou país sense justícia seguiria sent una gàbia. El procés cap a la independència no és un punt d'arribada, és un punt de partida. És una oportunitat històrica per canviar-ho tot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.