E.Sanjuán: 'Hem de denunciar els botxins de les guerres i deixar la neutralitat fictícia'


  • Comparteix:

Sanjuán, al Claustre

Sanjuán, al Claustre

L'expert en afers internacionals i director del programa '30 minuts' de TV3, el periodista santcugatenc Eduard Sanjuán, ha subratllat la contribució social del periodisme de guerra i ha defensat la legitimitat dels informadors per assenyalar 'els botxins' dels drames humanitaris. Sanjuán ha expressat això en una entrevista amb Cugat.cat prèvia a la conferència que ha ofert aquest dimecres en la presentació del 30è Curs d'Estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). El comunicador també ha afirmat que els periodistes 'no ens hem de sentir culpables' per no informar constantment sobre episodis molt llunyans.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de l'entrevista:

'De vegades, no pots evitar implicar-te, però es bo fer-ho positivament. Sents un tant per cent mínim de la seva situació per poder explicar la notícia. Pots fer un millor periodisme si t'impliques en les històries'.

'Tenim una mala consciència occidental en l'obligatorietat de sentir-nos culpables amb el que passa al cinquè racó del món'.

'La proximitat juga un paper fonamental. El periodisme té una funció social molt important'.

'Tenim una guia de conducta professional molt bona com és la Declaració dels Drets Humans. Sovint sabem qui és el botxí i qui és la víctima. I la nostra obligació és denunciar el botxí i no ocupar un lloc de neutralitat fictícia'.

'T'assabentes de moltes coses per les xarxes socials però a la vegada generen la falsa sensació que veient-ho tot, ho entens tot i no. Reivindico el periodisme de qualitat que investiga, però cada vegada s'hi destinen menys recursos'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.