Sant Cugat, la ciutat de Catalunya amb la taxa d'atur més baixa


  • Comparteix:

La taxa d'atur de Sant Cugat, la més baixa de Catalunya

La taxa d'atur de Sant Cugat, la més baixa de Catalunya

Sant Cugat és la ciutat de més de 40.000 habitants amb la taxa d'atur més baixa a Catalunya. La taxa està situada en el 5,63%, una xifra similar a les que registrava el municipi abans de l'esclat de la crisi al 2008.

Reducció des de 2012
Entre el 2005 i el 2007, la ciutat va tenir taxes d'atur sempre inferiors al 4,5%. Va ser al 2008, amb l'inici de la crisi, quan es va incrementar significativament el percentatge de població activa sense feina. Entre el 2009 i el 2014, es van registrar tants per cents iguals o superiors al 7%.

Amb les dades d'enguany, es confirma el descens que té la taxa de Sant Cugat des de 2012, quan es va viure la pitjor xifra de la dècada, amb gairebé un 8%.

En la classificació de localitats amb menys taxa d'atur, segueixen Sant Cugat els següents municipis: Barcelona (8,23%), Girona (8,69%), Tarragona (11,36%) i el Prat del Llobregat (11,67%). Si es compara amb l'Estat espanyol, Sant Cugat és el segon municipi amb la taxa d'atur més baixa. Només la millora Pozuelo de Alarcón, que té un taxa del 4,1%.



Com es calcula la taxa d'atur dels municipis?
Tenint en compte que l'enquesta de població activa (EPA) no ofereix dades per municipis, la taxa d'atur es calcula a partir del nombre d'aturats i el de treballadors afiliats a la Seguretat Social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.