Els Castellers de Sant Cugat opten per ubicar el nou local a la zona de la Biblioteca Central


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Biblioteca Gabriel Ferrater / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de la Biblioteca Gabriel Ferrater / Foto: Ajuntament

Els Gausacs opten per ubicar el futur local social i d'assaig de la colla a la zona de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, que ha estat el projecte més votat pels integrants de l'entitat entre els sis presentats per alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV). D'aquesta manera, els camises verdes posen les bases per a la futura seu, que volen que sigui un referent per al món casteller.

En concret, els Gausacs busquen un tipus de local que sigui extrapolable a altres colles. Això implica que la sala d'assaig tingui una alçada per a castells de nou pisos i que tingui espais per a la canalla, per a l'assaig dels músics, per a les reunions i els actes socials i que sigui sostenible, entre d'altres. Per això els camises verdes han triat la ubicació, però la definició del projecte incorporarà punts forts d'altres opcions presentades pels estudiants.

Tot i així, el secretari dels Castellers de Sant Cugat, Ferran Ballester, ha explicat que es tracta d'un projecte que també requereix de la implicació de l'Ajuntament i dels alumnes de l'ETSAV.

Ferran Ballester

Ara està en mans no només de la colla, sinó també de l'Ajuntament i dels estudiants. Queda molta feina a nivell arquitectònic, econòmic i jurídic.


De fet, seran els estudiants del taller d'arquitectura i projectes PU(d) de l'ETSAV els encarregats de desenvolupar aquest projecte, que segons la definició inicial té un cost de més 257.700 euros.

Aquest projecte coincideix amb la voluntat de l'equip de govern d'ampliar la Biblioteca Central Gabriel Ferrater.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.