Lluís Ribas celebrarà 40 anys de trajectòria amb una festa marcada per l'art i la solidaritat


  • Comparteix:

L'artista Lluís Ribas celebrarà els 40 anys de carrera professional amb una exposició i activitats que tenen l'art, la solidaritat i Sant Cugat com a eixos principals. A partir del 16 de febrer, el Monestir acollirà una exposició retrospectiva amb 29 obres que mostren l'evolució de l'artista. Ribas ha unit forces amb el Rotary Club de Sant Cugat perquè tot el que es recapti amb la mostra i les activitats complementàries es destini íntegrament a la compra de vacunes contra la pòlio, malaltia que l'artista pateix des de petit.

'Lluís Ribas, 40 anys d'exposició en exposició' és el nom del programa d'activitats que l'artista i l'Ajuntament han preparat per celebrar l'efemèride. El centre neuràlgic serà el Monestir, un 'espai emblemàtic' que l'Ajuntament ha posat a disposició 'd'un artista molt vinculat a Sant Cugat', com ha explicat la tinenta d'alcalde de Cultura i Promoció de la ciutat, Carmela Fortuny. El claustró acollirà les primeres obres de l'artista mentre que a la Sala Capitular es podran veure les més modernes. També s'exposarà un quadre inacabat i un retrat de Virginia Woolf que es mostrarà a partir del 22 de març en un acte que tindrà també la presència de la poetessa santcugatenca Marta Pessarrodona, que presentarà la seva biografia de l'escriptora anglesa.

Ribas ha remarcat que el seu desig és que sigui 'una celebració de tota la ciutat'.

Lluís Ribas

Aquesta exposició no volia que fos una mostra i res més. Hi he implicat molta gent i m'agradaria implicar la ciutat. Es faran visites comentades, tallers de pintures i la presentació d'un quadre que he fet de la Virgina Woolf.


Gràcies al projecte amb el Rotary, ja s’han aconseguit moltes donacions de patrocinadors de Sant Cugat per comprar 10.200 vacunes. La titular de Cultura ha posat en valor que el pintor és un agent dinamitzador del municipi.

Carmela Fortuny

Volia destacar el paper del Lluís Ribas com a persona de talent i dinamitzador de la nostra ciutat. És una persona que la dinamitza a través de la cultura.


La cloenda tindrà lloc el 30 de març a les set de la tarda i anirà a càrrec de l'escola de dansa Laura Esteve, que ha creat una sèrie de coreografies relacionades amb l'obra de Ribas.

Programa d'activitats 'Lluís Ribas, 40 anys d'exposició en exposició'

- Inauguració de l'exposició - 16 de febrer, a les 19h

- Visita comentada a càrrec de Lluís Ribas - 26 de febrer, a les 12h

- Taller de pintura a càrrec de Lluís Ribas - 1 de març, a les 19h

- Visita guiada a càrrec de Lluís Ribas - 12 de març, a les 12h

- Presentació del retrat de Virgínia Woolf i xerrada de Marta Pessarrodona sobre la protagonista del retrat - 22 de març, a les 19h

- Cloenda de l'exposició amb performance a càrrec del grup de dansa Laura Esteve - 30 de març, a les 19h



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.