Sant Cugat celebra aquest dissabte la 17a Nit de l'Art amb la voluntat de reinventar-se


  • Comparteix:

La presentació s'ha fet aquest dilluns al Museu del Monestir

La presentació s'ha fet aquest dilluns al Museu del Monestir

La 17a edició de la Nit de l'Art té lloc aquest dissabte a Sant Cugat amb la voluntat de reinventar-se de cara a l'any que ve. Els agents artístics de la ciutat proposen que l'art surti de les galeries a les places i als carrers, i crear noves sinergies entre tots els participants per donar un nou impuls a la iniciativa. Enguany, per primera vegada, la Nit de l'Art coincideix amb el Dia Internacional dels Museus, que obriran portes amb accés gratuït fins a les dotze de la nit.

Tot i que el plat fort serà dissabte, quan les galeries obrin fins a les dotze de la nit, les activitats complementàries de la Nit de l'Art comencen aquest dijous, amb la inauguració de les exposicions del Festival Internacional Loop BCN de Videocreació i del conjunt escultòric de Pep Codó Rosa dels Vents, i s'allargaran fins diumenge de la setmana que ve.

Fins a 25 espais, entre galeries, espais educatius i espais municipals, participen en aquesta iniciativa que proposa més d'una seixantena d'activitats. La membre de la Taula d'Arts Visuals i propietaria de la galeria Context, Cristina Villar, ha explicat que els agents implicats volen reinventar la iniciativa de cara a la propera edició.

Cristina Villar

Com que els temps van canviant pensàvem que era interessant que la Nit de l'Art també canviés i esdevingués una projecte d'art on tots els agents que treballen amb l'art a la ciutat poguessin participar-hi.


En aquest sentit, els membres de la taula i els agents implicat ja han fet algunes propostes. Ho explica Villar.

Cristina Villar

Entre tots vam decidir que volíem seguir amb la nit de l'art, però replantejada. Volem potenciar l'art a la ciutat, fer-lo sortir a la ciutat, no només aquella nit, sinó una setmana abans o després amb activitats.


La tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha destacat la qualitat i la quantitat d'actes que acollirà Sant Cugat per celebrar la Nit de l'Art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.