Joan Anton Català (científic i escriptor): 'Hi ha qüestions sobre l'univers que no podrem resoldre mai'


  • Comparteix:

Joan Anton Català, a l'estudi 1

Joan Anton Català, a l'estudi 1

El científic i escriptor Joan Anton Català ha publicat recentment el seu darrer llibre '100 qüestions sobre l'univers', editat per Cossetània. Amb aquesta obra, que ha presentat al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat, Català s'ha proposat donar resposta a alguns dels dubtes més habituals sobre el cosmos.

ESCOLTA-HO

Català ha elaborat un llistat amb un centenar de preguntes sobre l'univers i la seva explicació. L'objectiu de Català ha estat apropar aquestes respostes a tots els públics i parlar de teories científiques des d'un punt de vista pedagògic i entenedor.

Joan Anton Català

Hem d'intentar apropar la ciència mantenint la veracitat i la precisió del que diem, però simplificant-la per arribar al gran públic.


Joan Anton Català ha reflexionat sobre la manera que tenen els humans de veure l'univers. Català ha dit que 'l'hauríem d'observar amb més humilitat perquè estem en un raconet minúscul'.

Català ha fet èmfasi de tot el que queda per descobrir de l'univers, que només, diu, s'ha descobert una petita part i que algunes de les preguntes que es fa la ciència es quedaran sense respondre perquè les persones formen part d'aquest univers i no el poden veure en perspectiva.

Joan Antoni Català està llicenciat en Ciències Químiques, en l'especialitat de Quàntica, per la Universitat de Barcelona (UB), i és màster en Astronomia i Astrofísica per la Universitat Internacional de València (VIU). També és membre de l'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.