Alejandro Palomas (Premi Nadal): 'Les dones són els únics personatges sobre els quals m'interessa escriure'

Ha presentat la seva darrera novel·la 'Un amor' a l'espai de literatura del magazín


Temes relacionats

Alejandro Palomas presenta 'Un gos' a l'espai de literatura del magazín (20/abr/16)

Alejandro Palomas: 'Vull entendre la família com un parèntesi on refugiar-te' (27/mai/14)


  • Comparteix:

Alejandro Palomas

Alejandro Palomas

L'escriptor santcugatenc Alejandro Palomas, recentment guardonat a la 74a edició del Premi Nadal, ha visitat el magazín per presentar la novel·la premiada, 'Un amor'. Acompanyat de la narradora Carme Serret, Palomas ha desgranat els pilars en què es fonamenta aquesta i les seves obres: les dones; la seva mare, la seva àvia i les seves germanes, la família.

ESCOLTA-HO

Amb l'escriptura d''Un amor' Alejandro Palomas ha aconseguit despertar records de la infantesa com el d'haver crescut enmig de la floristeria de la seva mare. Converses i xiuxiuejos entre ella i la seva àvia que van despertar en ell la curiositat sobre la condició humana.

Alejandro Palomas

Jo escoltava les converses de l'àvia i de la mare. Jo em vaig criar escoltant aquestes converses de dones de família i crec que vaig néixer aquí, l'Alejandro escriptor i el lector. El lector perquè vaig buscar respostes a les preguntes que es feien elles i l'escriptor perquè em van despertar una curiositat per la condició humana.


Les mentides i les mitges veritats en el nucli familiar fan evolucionar la novel·la 'Un amor'. 'Els secrets són essencials en una família. M'encanta jugar amb això', ha afirmat Palomas.

Entre els projectes, l'escriptor té entre mans l'adaptació cinematogràfica de la seva novel·la 'Un hijo' de la qual s'està encarregant de buscar 'perquè els personatges actuen com actuen'. També hem estat els primers a saber que Palomas té aparaulada l'adaptació d''Una madre'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.