Urbanisme i prestacions socials centren les queixes al primer any de Síndic als districtes

La Floresta i les Planes concentren la majoria de queixes


  • Comparteix:

Ramon Palacio / Foto: Localpres

Ramon Palacio / Foto: Localpres

L'urbanisme i les ajudes socials protagonitzen la majoria de les demandes dels ciutadans de la Floresta i les Planes al Síndic de Greuges. Ho ha explicat Ramon Palacio a la secció mensual de l'oficina al 'Sant Cugat a fons', on també ha detallat el cas que ha engegat per esclarir uns cobraments de la Taxa de Tractament de Residus a algunes petites empreses locals. La Floresta i les Planes concentren bona part de les queixes als districtes des que Palacio va posar en marxa les visites als barris quan va assumir el càrrec.

ESCOLTA-HO

El Síndic ha atribuït a les característiques específiques d'aquests dos barris les raons de les queixes dels veïns. Ha posat l'exemple d'un carrer amb forta pendent on un veí, a partir d'una obra que va fer, va desviar el curs de l'aigua en moments de pluja i va provocar que un mur, per on passen canalitzacions, estigués en risc. També ha parlat d'altres temes, com la relació entre administració i particulars, com en el cas d'una màquina d'obra pública que va destrossar un mur d'un particular, al qual després l'Ajuntament volia multar per no recollir la runa.

Les demandes de prestacions socials i d'endarreriment en el pagament per part de les administracions també s'enduen una bona part de les queixes. Palacio ha valorat el projecte d'acostar el Síndic al districtes i ha assenyalat que els ciutadans senten més 'pròxim' el servei.

D'altra banda, Ramon Palacio també ha revelat que els síndics locals de Catalunya han posat en marxa un projecte per analitzar com s'ha de gestionar l'habitatge públic als Ajuntaments.

El Síndic local ha aprofitat la secció per explicar amb més detall el cas que ha endegat per resoldre el cobrament d'un endarreriment de la Taxa de Transformació de Residus de l'AMB, que es cobra a través de Sorea. El cas encara no està resolt i Palacio ha assenyalat que volen investigar per què es cobra ara i com es calcula aquest impost a partir de la demanda d'algunes petites empreses de Sant Cugat.





Ramon Palacio

Està funcionant força bé. Va ser una de les primeres decisions que vam prendre, la d'anar als barris. I està funcionant sobretot a la Floresta i les Planes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.