67 anys de creativitat a l'obrador

La Pastisseria Sàbat, protagonista de 'Comerços emblemàtics' al 'Sant Cugat a Fons'


  • Comparteix:

L'obrador de Sàbat / Foto: Fons Cabanas (fotògrafs). AMSCV. Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

L'obrador de Sàbat / Foto: Fons Cabanas (fotògrafs). AMSCV. Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

'La pastisseria va permetre al meu pare inventar, crear i desenvolupar l'art que portava dins', explica Jaume Sàbat, de la Pastisseria Sàbat. 67 anys després de la primera botiga, a la cruïlla entre els carrers de Santiago Rusiñol i del Carme, creada per un dels fills d'en Peret de Can Sant Joan, l'establiment ja té el relleu assegurat i segueix arrelat a la societat santcugatenca.

ESCOLTA-HO

La Pastisseria Sàbat ha tingut diversos emplaçaments al llarg de la seva història, a la plaça d'Octavià, per exemple, i ara mateix té dues botigues, la del carrer de Santiago Rusiñol amb el carrer de Balmes i la de la Rambla de Ribatallada, on segueix oferint pastissos i dolços artesans sota el comandament de Jaume Sàbat. 'La pastisseria és un negoci que està present en els moments de felicitat de la gent, i això la fa més agraïda', ha explicat a la secció 'Comerços emblemàtics' del 'Sant Cugat a fons'.

El comerç, això sí, s'enfronta a reptes per seguir endavant i haurà d'adaptar-se a les noves formes de comerç. Sàbat, però, ho deixa als seus fills i nebots, que seran qui assumeixin aquesta transformació, com ell va haver d'afrontar la vianantització del centre, a la qual es va enfrontar però que ara admet que 'tant de bo s'hagués fet abans'. Demana, això sí, millors solucions d'aparcament ja que 'la gent de Sant Cugat de tota la vida està encara acostumada a aparcar a la porta'.

La història de la pastisseria està plena d'anècdotes, com la primera vegada que els Reis Mags van recollir cartes a la ciutat al vell establiment de la cruïlla del carrer del Carme. O de la pròpia adquisició d'aquella primera botiga, que l'avi va pagar al notari amb els diners que portava amagats sota la palla i els ous en un cistell. 'En Peret de Can Sant Joan no hi entenia de pagaments', explica Sàbat, que conclou que el negoci ha funcionat, i segueix funcionant, per 'la il·lusió que fa donar alegria a través del dolç'.




Jaume Sàbat

Al final va anar a petar en una pastisseria i allà s'hi va agafar. Va veure que podia desenvolupar, inventar i crear l'art que portava dins.

Jaume Sàbat

En Peret de Can Sant Joan no hi entenia de pagaments. Va anar al notari amb els diners sota la palla i els ous del cistell. Així es va pagar la primera Pastisseria Sàbat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.