Com si fóssim a Mart

Un documental que mostra una missió que simula les condicions de Mart al desert d'Oman visita 'El Pou'


  • Comparteix:

Un moment de 'Mars.Oman'

Un moment de 'Mars.Oman'

Mart és la primera estació de l'expansió humana a l'Univers. En els propers anys veurem missions tripulades per visitar el planeta vermell i per preparar-les, agències espacials d'arreu del món busquen les condicions més properes a les del nostre veí del Sistema Solar. Un d'ells és el desert d'Oman, el destí de la missió recollida al curt-documental 'Mars.Oman', de Vanessa del Campo i Miquel Sureda, exprofessora i actual docent de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), respectivament.

ESCOLTA-HO

Sureda ha visitat la secció que Cugat.cat produeix per a la Xarxa 'El Pou', on ha explicat els detalls d'aquesta mena de missions. 'Mars.Oman', això sí, no es queda només en la part científica, sinó que també se centra en dues històries derivades de la missió. Una, la dels mateixos pobladors del desert, que veuen amb curiositat la visita d'una missió que els és totalment aliena. D'altre, la de dues joves del mateix Oman que guanyen un concurs d'idees per dur a terme durant les investigacions.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.