La casa del futur a Rússia sorgeix de l'ETSAV

Sidereal, un despatx d'arquitectes sorgits del centre, guanya el premi DOM, destinat a idear com han de ser els habitatges al país als propers anys


  • Comparteix:

Una imatge del projecte / Foto: Sidereal

Una imatge del projecte / Foto: Sidereal

El despatx d'arquitectes Sidereal, creat per estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), un d'ells santcugatenc, ha guanyat el premi rus DOM. El certamen està dedicat a generar una pluja d'idees de com serà l'habitatge mitjà al país en el futur. El santcugatenc Xavi Martín i el seu company Guillem Canudas han visitat el 'Sant Cugat a fons' per explicar el projecte.

ESCOLTA-HO

Al concurs s'hi han presentat centenars de propostes, que després d'una fase de selecció es van quedar en una vintena, provinents d'arreu del món. A la final, la proposta catalana s'ha imposat i s'ha endut el guardó, dotat amb dos milions de rubles, uns 30.000 euros. Martín i Canudas han explicat a Cugat.cat que el seu projecte està pensat en mòduls que permeten adaptar l'habitatge a les necessitats de cada família. 'Amb aquests mòduls es poden fer totes les estances i si tu les vas ajuntant es poden generar peces de tamanys diferents', ha assenyalat Martín.

La fusta té un paper important en el projecte aprofitant que Rússia és un dels principals productors del món, tot i que 'la majoria s'exporta fora'. El premi DOM és un primer pas per al despatx, que tot just està començant, però els seus responsables estan decidits a obrir-se camí al món de l'arquitectura amb una perspectiva internacional.


Xavi Martín

A partir d'un mòdul de 3,60x3,60x3,60 metres es poden fer totes les estances d'un habitatge. Totes poden tenir aquestes dimensions i és un bon espai per elles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.