Vins Noé, tres dècades de passió pel vi


  • Comparteix:

Vins Noé va començar a la Baixada de Sant Sever / Foto: Vins Noé

Vins Noé va començar a la Baixada de Sant Sever / Foto: Vins Noé

Vins Noé prepara la celebració del 30è aniversari aquest any. L'històrica botiga de vins va obrir el 6 d'octubre del 1989 a la Baixada de Sant Sever i a la segona meitat dels 90 es va traslladar a un local d'un edifici construït per Promusa a l'avinguda de Torreblanca. El projecte va néixer de la passió pel vi dels dos fundadors, Ton Lladó i Oleguer Martí, i s'ha consolidat com una referència en el seu àmbit i en la vida social de la ciutat, amb actes com el Tast de Vins de la Festa Major.

ESCOLTA-HO

Martí ha visitat la secció 'Comerços emblemàtics' del 'Sant Cugat a Fons', a càrrec de Toni Samsó, per repassar la història de l'establiment. 'Érem molt aficionats al vi i la gent ens en demanava caixes quan anàvem als cellers', ha explicat. Poc a poc van anar cuinant la idea i finalment van decidir llançar-se a provar-ho, en uns començaments no van ser fàcils. Primer, per trobar el lloc, ja que llavors els preus del lloguer 'ja començaven a picar'. Davant de les dificultats del mercat, van acabar trobant una casa a la Baixada de Sant Sever, que es trobava 'en mal estat' i que tard o d'hora s'hauria d'enderrocar.

Tot i les dificultats, perquè no va ser 'aixecar la persiana i que entrés la gent', van anar buscant un emplaçament definitiu i van acabar trobant-lo en una promoció de Promusa a l'avinguda de Torreblanca. Un local que, a més de ser propi i que els permet no dependre de lloguers, disposa d'aparcament just davant, un element 'necessari' en el seu model de negoci. Ara mateix, Vins Noè té quatre treballadors, disposa de 1.500 referències i aposta per actuar com a 'prescriptors' per diferenciar-se en l'era de la venda per internet.


Oleguer Martí

Com que ens encarregaven caixes i anàvem amb el cotxe ple vam dir que per què no fèiem seriosament i ho professionalitzàvem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.