La vida de Marta Pessarrodona, al 'Converses consentides'


  • Comparteix:

Marta Pessarrodona, ha estat la convidada del programa / Foto: ACN

Marta Pessarrodona, ha estat la convidada del programa / Foto: ACN

L'última Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, Marta Pessarrodona, ha estat la convidada d'aquesta setmana del programa 'Converses consentides'. L'espai de Rogeli Pedró, Àlvar Roda i Toni Samsó s'han endinsat en la vida i obra d'aquesta terrassenca afincada a Sant Cugat que, a banda de nombrosos premis, dóna nom a una de les biblioteques de la ciutat.

ESCOLTA-HO

Marta Pessarrodona
Nascuda el 1941 a Terrassa, Marta Pessarrodona ha estat lectora d'espanyol a la Universitat de Nottingham i ha coordinat la Comissió Internacional per a la Difusió de la Cultura Catalana, que forma part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Té diversos treballs sobre Virginia Woolf i el grup de Bloomsbury, i ha traduït Susan Sontag, Doris Lessing, Erica Jong, Simone de Beauvoir i Marguerite Duras. El 1997 va rebre la Creu de Sant Jordi, el 2007 va publicar-se una antologia de la seva obra poètica i el 2010 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Literatura. La seva ciutat natal, Terrassa, la va distingir el 2013 amb la Medalla d'Honor de la Ciutat. També ha investigat sobre l'exili republicà a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat.

La biblioteca de Mira-sol porta el seu nom.

Marta Pessarrodona als estudis de Cugat.cat/ Foto: 'Converses consentides'
Marta Pessarrodona als estudis de Cugat.cat/ Foto:Converses consentides'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.