Plantar més boscos no aturarà el canvi climàtic, reduir l'emissió de CO2 sí


  • Comparteix:

Plantar boscos no aturarà el canvi climàtic / Foto: ACN

Plantar boscos no aturarà el canvi climàtic / Foto: ACN

Plantar arbres no aturarà el canvi climàtic però reduir la crema de combustibles fòssils, sí. Aquesta és la conclusió d'un estudi realitzat pel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). L'investigador del CREAF Josep Peñuelas ha explicat en una entrevista a 'El Pou', la secció de ciència que Cugat Mèdia produeix per a la Xarxa que la plantació d'arbres té unes 'conseqüències secundàries' que no fan possible que puguin absorvir tot el diòxid de carboni que caldria per 'deslliurar-nos d'aquest problema'. Per això, Peñuelas assegura que el primer que cal fer és 'deixar d'emetre aquests gasos' i ser 'més radicals'.

ESCOLTA-HO

L'investigador Josep Peñuelas també ha dit que, malgrat no és la solució a la situació d'emergència en què ens trobem, és una ajuda i hem de 'lluitar' per no perdre els boscos i, a més, 'guanyar-ne'. Els boscos aporten gran quantitat de beneficis: diversitat, recursos, benestar, qualitat de l'aigua i de l'aire, entre d'altres. Tot i això, 'no els hi podem demanar allò que no poden fer', diu Peñuelas, com 'aturar el canvi climàtic'.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.