Per què és important cuidar el sòl pelvià?


  • Comparteix:

Foto: Mútua Terrassa

Foto: Mútua Terrassa

El sòl pelvià és un dels músculs més importants del cos humà, especialment en les dones. I per què és important cuidar-lo? El sòl pelvià embolcalla els òrgans ubicats a l’interior de la pelvis, i desenvolupa una funció de sosteniment per mantenir-los en la posició correcta i assegurar el seu bon funcionament. 'El Pou', la secció de ciència que Cugat Mèdia produeix per a la Xarxa, parla amb el cap clínic del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Mútua Terrassa, Jordi Cassadó, sobre les patologies en aquesta zona, els factors de risc i com prevenir-les o tractar-les.

ESCOLTA-HO

El doctor Cassadó ha volgut remarcar que les patologies les poden patir tant homes com dones, i solen ser incontinència urinària i fecal. Tot i això, les conseqüències de no cuidar-se bé el sòl pelvià són més comuns en les dones, ja que l'embaràs i el part són dos dels factors de risc més importants que acaben provocant prolapse (caiguda dels òrgans sostinguts pel sòl pelvià).

Jordi Cassadó també ha assegurat que cada vegada hi ha més conscienciació de l'existència d'aquestes patologies entre la societat i recomana que es consulti el cas amb un professional perquè es poden prevenir, tractar i curar amb la rehabilitació del sòl pelvià o amb cirurgia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.