La verema, al detall al 'Sant Cugat a fons'

Mida, edat dels ceps i moment de la recollida, claus d'un bon raïm


  • Comparteix:

La qualitat de la vinya és clau per al resultat final / Foto: ACN

La qualitat de la vinya és clau per al resultat final / Foto: ACN

La qualitat del raïm marca, en bona part, el resultat final del vi. Dit d'una altra manera, en paraules d'Oleguer Martí, de Vins Noè, 'pots fer un vi dolent amb raïm bo però no pots fer un vi bo amb raïm dolent'. Martí ho ha explicat a la secció 'Denominació d'Origen' del 'Sant Cugat a fons', que aquesta setmana ha estat dedicada a la verema. L'espai ha repassat com és la recollida de raïm, com es diferencia segons les zones i què distingeix la qualitat del fruit.

ESCOLTA-HO

L'edat dels ceps, que fa que produeixin menys però millor, i la mida del fruit, com més petit, millor, són els principals indicadors del bon raïm, ha explicat Martí. La secció també ha aprofitat per repassar la polèmica al voltant dels preus de la temporada d'enguany, que els grans productors del Penedès han rebaixat fins a 30 cèntims el quilo, una xifra que suposa tornar a la de 1998. Per això, diversos cellers han intentat impulsar millores en la qualitat de la producció a canvi d'una pujada del preu.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.