La tertúlia se centra en la representació femenina al festival Petits Camaleons

Els tertulians del 'Sant Cugat a fons' també han analitzat els preus de l'habitatge i la possible sentència dels líders independentistes processats


  • Comparteix:

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la 8a edició del festival / Foto: Cugat Mèdia

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la 8a edició del festival / Foto: Cugat Mèdia

La 8a edició del festival Petits Camaleons, amb una major representació masculina als escenaris, ha protagonitzat la tertúlia del 'Sant Cugat a fons'. Només 16 dones pels 107 homes que han actuat, és a dir, un 87% d'artistes masculins. L'espai també ha repassat els preus de lloguer de l'habitatge a la ciutat i la sentència judicial als líder independentistes processats. Tot plegat analitzat per l'economista i professora Lourdes Dalmau, el senador d'ERC Bernat Picornell, l'artista Lluís Ribas, el Director de Projectes i Àmbit Institucional de l?Ateneu, Toni Ramon, la presidenta de la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat, Marta Fàbregas, i el membre dels Castellers de Sant Cugat i de Cal Temerari, Nacho Ferrer.

ESCOLTA-HO

Què han dit els tertulians?

Lourdes Dalmau

Lourdes Dalmau, economista i professora

'No m'agrada haver de sacrificar talent masculí en detriment del femení, que potser en algun cas específic no és tan bo com l'altre, per la quota. Per mi ha de pujar a l'escenari aquells amb talent, independentment del gènere'.


Bernat Picornell

Bernat Picornell, senador d?ERC

'Si tu t'allunyes de Sant Cugat i d'aquest model de ciutat, els preus són assequibles a altres llocs. Si els propietaris decidissin fixar uns preus menys abusius, lluny del preu de mercat, guanyarien diners igualment i, a més, la gent no hauria de marxar'.


Lluís Ribas

Lluís Ribas, artista

'El artistes s'han de dedicar a la causa, i l'han de defensar per davant de tot i de tothom. És difícil anar a contracorrent de la societat i a l'hora haver de preocupar-te de la tasques de la casa i ocupar-te de la teva família, per això històricament hi ha menys dones artistes'.


Toni Ramon

Toni Ramon, director de Projectes i Àmbit Institucional de l?Ateneu

'Can Matas i Volpelleres eran pràcticament les darreres oportunitats. Queda poc sòl i, si l'habitatge és car i la ciutat és cara a dia d'avui, tot apunta que seguirà essent car en un futur. El model de ciutat fins ara ha girat l'esquena a les classes humils'.


Marta Fàbregas

Marta Fàbregas, presidenta de la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat

'Si els homes no es posen de la nostre part ens costarà molt, la lluita feminista. Hem d'anar tots a una i no pot ser que no se sentin interpel·lats per la causa'.


Nacho Ferrer

Nacho Ferrer, membre dels Castellers de Sant Cugat i de Cal Temerari

'En el moment en què tenim propietaris de la ciutat que tenen habitatges i els utilitzen per fer gran el seu patrimoni i alimentar el mercat dels preus alts, la resta estem abocats a marxar, a malviure o a dormir al cotxe. Confio que aquest govern canviï les coses, no pels que ja hem marxat, sinó perquè els que encara són a la ciutat s'hi puguin quedar'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.