Fes un tast de l'òpera 'Turandot' en només 25 minuts

L'AprÒpera ha passat pel 'Sant Cugat a fons' per 'enderrocar tots els prejudicis sobre l’òpera' de la mà de Puccini


  • Comparteix:

Marc Sala, durant una xerrada / Foto: Toni Bofill

Marc Sala, durant una xerrada / Foto: Toni Bofill

L'AprÒpera, una nova entitat de la ciutat que vol apropar l'òpera a tots els públics i enderrocar tots els prejudicis que l'envolten, ha estrenat secció al 'Sant Cugat a fons' de la mà del seu president, el tenor santcugatenc Marc Sala. En el seu debut, Sala ha parlat del 'Turandot', una òpera pòstuma de Giacomo Puccini ambientada a la Xina mil·lenària, dividida en tres actes i farcida de faula i misticisme. Tot plegat una secció a càrrec d'una entitat que tot just ha començat a caminar però que ja recull els fruits amb un cicle, l''Òpera entre copes', a l'Ateneu Santcugatenc, que ja ha exhaurit totes les localitats de les sessions programades des d'ara fins al desembre.

ESCOLTA-HO

Turandot és una princesa bellíssima i fascinant que no es vol casar: els seus pretendents han de superar tres enigmes i, en cas de no encertar-los, els tallen el cap. Finalment arriba un príncep desconegut i els supera. Ella, desesperada, s'hi nega i ell assegura que no la vol a la força, només la voldrà ardent d'amor. És llavors quan ell li planteja un enigma a ella: té tota la nit per endevinar el seu nom, si l'endevina abans que trenqui l'alba, ell morirà.

L'obra de Puccini ha estat escollida, a més, per celebrar els 20 anys de la reobertura del Gran Teatre del Liceu, raó de més per repassar-la en aquesta secció, que condensa l'hora i mitja de durada de les xerrades en 25 minuts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.