La Companyia Minimissima, quatre instruments i un sol home

El santcugatenc Gerard Díaz ha guanyat el premi Sons de la Mediterrània amb una proposta en solitari


  • Comparteix:

Violí, acordió diatònic, guitarró, shruti peti i veu. Aquests instruments formen la companyia santcugatenca Minimissima, guanyadora del concurs de música tradicional Sons de la Mediterrània. La particularitat de la Companyia Minimissima és que, tot i la varietat d'instruments, està formada per un sol músic, Gerard Díaz. El 'Sant Cugat a fons' l'ha entrevistat als estudis de Ràdio Sant Cugat, on ha interpretat tres dels temes del seu repertori.

ESCOLTA-HO

Gràcies al premi, organitzat per la Fira Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, Díaz podrà gravar un disc i actuar als grans escenaris de la música tradicional catalana. Es tracta d'un dels certàmens de referència del gènere a Catalunya i va néixer per donar veu a grups nous de l'escena d'arrel i actuar com a trampolí per projectes com la Companyia Minimissima. Al seu repertori s'hi poden trobar des de cançons tradicionals catalanes fins a peces d'altres països, a més de poesia musicada d'autors com Pep Divins i David Vila i Ros.

Tot plegat, en un projecte que neix de la voluntat de 'fer música' del seu creador, que assegura que ell no és ni acordionista, ni violinista ni cantant, sinó algú que té la voluntat de transmetre a través de les cançons.

Díaz també ha parlat de l'shruti peti, un curiós instrument d'origen indi, que allà es toca amb les mans, però que ha modificat per poder controlar-lo amb els peus. D'aquesta manera, en alguns dels temes que toca, sol en una cadira que porta amb ell a tots els concerts, pot canviar d'instrument o cantar sense necessitat d'aturar-se.


Gerard Díaz

Intento fer coses que he après, la majoria no m'ha arribat a través d'una partitura, sinó que algú me les ha cantat. I sempre em sembla molt interessant que quan algú te la canta, l'interpreta, quan jo la canto, també l'interpreto i anirà evolucionant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.