'Arròs Covat' i altres sèries d'animació per a adults que no et pots perdre

El periodista JR Armadàs ha parlat d'aquesta producció catalana humorística i amb un toc 'hipster' i de fenòmens com 'South Park' i 'Rick & Morty'


  • Comparteix:

Frame de la sèrie de dibuixos animats 'Arròs Covat', TV3

Frame de la sèrie de dibuixos animats 'Arròs Covat', TV3

Recordes la sèrie 'Arròs Covat'? Va ser un boom en el seu moment, l'any 2009. Aquesta producció pertanyent a la 'subcultura hipster', dirigida per Kike Maillo i creada per Juanjo Saéz i que, tractava sobre el conflicte de fer-se gran, és una de les sèries de dibuixos animats per adults que ha portat el periodista JR Armadàs en 'Parlant en sèrie', del magazín 'Sant Cugat a fons'.

ESCOLTA-HO

Un fenòmen salvatge d'animació per adults també va ser la sèrie de 'South Park' tot i que a Espanya primer va arribar la pel·lícula. Allà, els espectadors van descobrir una producció transgressora i crítica cap als Estats Units i cap al funcionament del món. 'South park' tracta temes explícits de violència i sexe, d'una manera molt menys súbtil que els Simpson, per exemple. La sèrie es pot veure en obert a la seva web i a Netflix, les sis primeres temporades.

I per parlar de les catàstrofes de l'adolescència, res millor que 'Big Mouth', tot un èxit de la plataforma Netflix que acaba d'estrenar la tercera temporada. Armadàs ha explicat que la clau del triomf d'aquesta sèrie és haver tractat temes com la masturbació o la menstruació explícitament i amb tots els ets i uts de la qüestió 'des d'un punt de vista de l'humor políticament incorrecte'.

Una altra sèrie de dibuixos per adults: 'Rick & Morty', una sèrie d'un avi alcohòlic científic boig que enreda al seu net per anar a tot tipus d'aventures. Actualment, segons Armadàs, és la 'sèrie de culte ara mateix per excel·lència de la generació friki'.

Per últim, Armadàs ha escollit uns dibuixos japonesos d'animals: 'Agrretsuko', una panda vermella oficinista que es desestressa en karaokes a cantar heavy metal. Darrere d'aquest argument el que hi ha és una crítica punyent al model social i econòmic del Japó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.