Patir un dolor crònic és conviure amb mal al cos

Les causes poden psicològiques o un antic dolor agut que no s'ha curat correctament


  • Comparteix:

El dolor crònic és aquell que persisteix en la vida d'una persona / Font: Cugat Mèdia

El dolor crònic és aquell que persisteix en la vida d'una persona / Font: Cugat Mèdia

El dolor crònic és un dolor de llarga durada i possiblement enquistat en la vida d'una persona. Els més comuns i incapacitants són els dolors a les lumbars, les cervicals i l'espatlla. D'altra banda, la migranya, la fatiga crònica i la fibromiàlgia són de les que afecten un percentatge més baix.

ESCOLTA-HO

Segons el fisioterapeuta de FisioCugat, Marcel Cuesta, les causes del dolor crònic poden ser psicosocials: des de l'estrès a la feina fins a problemes socioeconòmics, familiars. Aquests dolors desapareixen en altres contextos i per tant, així podem entendre que l'entorn influeix al màxim en l'existència d'un dolor. Una altra causa del dolor crònic pot ser un dolor agut anterior mal curat. En aquest cas, el teixit muscular es veurà lesionat.

La fisioteràpia i l'osteopatia poden ser tractaments útils per regular el dolor, pal·liar-lo i entendre'l. 'El cos és un element viu que tendeix a curar-se', ha explicat Cuesta. No obstant això, el fisioterapeuta ha remarcat que abans de passar per un centre de fisioteràpia s'hauria de passar pel doctor, ja que potser, el pacient té una patologia més greu que un simple dolor d'esquena.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.