EdBuilding celebra cinc anys de dedicació al món de l'educació

El col·lectiu apunta cap a la presa de responsabilitat dels educadors com un dels principals reptes actuals de l'ensenyament


  • Comparteix:

EdBuilding celebra els seus cinc anys d'història amb una reunió a Collbató/ Foto: Cedida per Susana Garcia

EdBuilding celebra els seus cinc anys d'història amb una reunió a Collbató/ Foto: Cedida per Susana Garcia

Ja fa cinc anys que la santcugatenca Susana Garcia va fundar la plataforma independent EdBuilding, centrada en l'educació i l'acompanyament de les famílies en la formació dels seus fills i filles. Enguany, coincidint amb l'aniversari, la directora executiva amb el consultor pedagògic centrat en adolescència Juanjo Fernández han passat pel magazín 'Sant Cugat a fons' per repassar els inicis i els reptes de futur al món de l'ensenyament.

ESCOLTA-HO

EdBuilding va néixer de la necessitat de la fundadora de tenir eines i recursos per l'educació dels seus fills. 'El dia que vaig entrar a la reunió d'una escola, em vaig deixar de fer retrets com a mare. Vaig veure que hi havia mares que li passaven les mateixes coses que a mi i que hi havia gent que en sabia més que nosaltres i que ens podia ajudar', ha explicat. A partir d'aquell moment, des del centre van impulsar xerrades i conferències que, 'més que alliçonar famílies, convidaven a reflexionar i ajudar a casa', ha dit Garcia, la qual més tard es va dedicar professionalment a EdBuilding.

Després de cinc anys de feina, tant el consultor pedagog com la directora han apuntat que les necessitats més urgents, al seu parer, en l'educació són la presa de consciència de la responsabilitat que tenen els educadors, la urgència de destinar recursos a la seva formació i reivindicar el professorat . 'La nostra missió és transformar la societat des de l'educació', ha afirmat Garcia.

El passat 18 de gener un grup de membres de la plataforma es van reunir a Collbató per fer balanç d'aquests cinc anys i posar sobre la taula els propers reptes com a plataforma. En aquest sentit, la fundadora ha avançat que una de les demandes principals de les famílies cap al col·lectiu són els tallers d'educació emocional.


Susana Garcia

L'educació és l'única solució i si no hi passem es seguiran repetint fets com les Manades, la nostra missió és transformar la societat a través de l'educació



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.