Íngrid Serra, cap d'Infermeria: 'Els aplaudiments s'agraeixen, però hi ha gent que ens veu com a contaminants'

El 'Converses Consentides' parla amb la cap d'Infermeria i la cap d'Admissions del CAP de Sant Cugat per conèixer com estan vivint aquests dies


  • Comparteix:

L'Íngrid Serra i la Carme Gil / Font: Cedida

L'Íngrid Serra i la Carme Gil / Font: Cedida

'Els aplaudiments s'agraeixen, però l'altra cara de la moneda és la gent que ens veu com a contaminants i ens té por', ha explicat la cap d'infermeria del CAP de Sant Cugat, Íngrid Serra. Amb ella i amb la cap d'Admissions, la Carme Gil, han parlat els presentadors del programa 'Converses Consentides' de Cugat Mèdia en el seu darrer espai.

ESCOLTA-HO

La Carme és la primera persona que veu el malalt, la primera persona que l'atén. Arran del coronavirus, confessa que 'entre el vidre de la finestreta, la mascareta i els guants, estem notant molta distància amb els pacients, la relació passa a ser molt freda'. La cap d'Admissions també ha reconegut que hi ha hagut una baixada de l'assistència al CAP.

D'altra banda, la crisi sanitària està portant canvis positius, com per exemple, ha explicat l'infermera, ara considera que la gent és molt més autònoma i té més paciència amb els temps de la medicina. 'Fins ara el sistema mèdic era molt paternalista, la gent espera que els resolem tot d'immediat, espero que l'autonomia que hi ha ara es mantingui', ha dit la responsable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.