Sergi Picazo: 'El millor periodisme segueix fent-se als grans mitjans de comunicació'


  • Comparteix:

Sergi Picazo ha intervingut al 'Sant Cugat a fons - Matins en Xarxa'

Sergi Picazo ha intervingut al 'Sant Cugat a fons - Matins en Xarxa'

Sergi Picazo, cocordinador de l'Anuari Mèdia.cat, ha explicat al 'Sant Cugat a fons - Matins en Xarxa' l'edició del 2014 d'aquest projecte de periodisme d'investigació. Mèdia.cat prepara per quart any consecutiu el seu anuari de silencis mediàtics, en què es desenvolupen notícies que no han tingut prou ressò als grans mitjans de comunicació. La pressió dels anunciants i dels propietaris dels mitjans de comunicació són dos dels elements que determinen l'agenda dels periodistes i sovint deixen a l'oblit temes d'interès.

ESCOLTA-HO

Col·labora amb l'edició de l'Anuari Mèdia.cat clicant aquest enllaç

Algunes de les frases més destacades de l'entrevista a Sergi Picazo:

'A Catalunya no podem dir que existeixi la censura, però si una sèrie de mecanismes que tot periodista no es pot saltar'.

'Tothom sap que el mitjans de comunicació viuen en gran part de la publicitat'.

'Quan tens una comunitat de receptors suficientment forts, pots aturar les pressions governamentals, empresarials o dels anunciants. Aquesta és la clau per trencar els murs de l'autocensura'.

'La ciutadania no ens hem adonat de la importància d'un mitjà de comunicació que expliqui tot allò que passa sense interessos ni censura. Això enforteix la societat democràtica a Sant Cugat, Catalunya i a l'Estat espanyol'.

'El millor periodisme segueix fent-se als grans mitjans de comunicació. Per possibilitats, capacitat intel·lectual, periodistes, recursos econòmics...'

'Tot i oferir l'anuari gratuït a la xarxa, oferim a la gent la possibilitat que pagui per ajudar-nos...i la gent va i paga! És sorprenent'.

'Majoritàriament tornaran a aparèixer en l'Anuari Mèdia.cat del 2013 temes molt relacionats amb les grans empreses i d'àmbit geogràfic dels Països Catalans. Sobretot Catalunya i les Illes Balears'.

'Aquest anuari ha de ser un instrument perquè molts periodistes l'ensenyin al seu cap de secció.'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.