NOTÍCIES

Eleccions Espanyoles 2016

Mapa electoral 26J: ERC s'imposa al centre i CDC manté Valldoreix però perd Mira-sol


  • Comparteix:

La participació a Sant Cugat ha estat del 72,67%, quatre punts inferior a la dels comicis de desembre

La participació a Sant Cugat ha estat del 72,67%, quatre punts inferior a la dels comicis de desembre

ERC va guanyar les eleccions de diumenge a Sant Cugat gràcies a la consolidació a l'entorn de la plaça de Pep Ventura i Mira-sol, districte anteriorment convergent. CDC passa a ser segona força i manté Valldoreix i la presència al centre, en arrabassar l'àmbit del darrere del Monestir a ECP. La confluència de Pablo Iglesias baixa a tercera posició però conserva la Floresta i les Planes.



ERC: S'imposa al centre de la ciutat i és primera a Mira-sol per 34 vots davant de CDC. El domini que tenien els republicans a l'entorn de la plaça de Pep Ventura i el Mercat Vell es manté i s'estén fins al darrere del Monestir, on ERC és segona força. Els independentistes aconsegueixen el segon lloc a Valldoreix i la Floresta. Al territori valldoreixenc, ERC trepitja els talons a CDC, que s'escapa per 70 vots.

CDC: Els convergents, que van concórrer al desembre sota les sigles de Democràcia i Llibertat, perden pistonada al centre tot i guanyar posicions a la zona posterior del Monestir, on són primers. Valldoreix continua sent convergent, però el partit esdevé segona força a Mira-sol, ara en mans dels republicans.

En Comú Podem (ECP): La coalició formada per ICV, EUiA, Podem, Equo i Barcelona en Comú baixa un esglaó i és la tercera candidatura més votada. No obstant això, continua sent la formació més votada a la Floresta i les Planes. El partit deixa de liderar els vots a l'àmbit del Monestir en favor de CDC i cedeix la segona posició a Valldoreix a ERC.

PP: Ha pujat de cinquena a quarta força a causa del descens de C's. Tot i la pujada de vots, el PP no obté ni la primera posició ni la segona -igual que el PSC- a cap dels districtes electorals. El nombre més important de vots el té al districte de centre-est, a l'entorn de la plaça de Pep Ventura.

C's: El partit taronja s'intercanvia posicions amb el PP i ara ocupa el cinquè lloc. El districte on té més presència en vots és al centre-est, però el lideratge en posicions només l'obté a les Planes, on és segona força.

PSC: És l'únic partit que no s'ha mogut al rànquing de posicions i es manté sisè, tot i que experimenta un augment de vots. Igual que el PP, no és primera força ni segona a cap districte. El districte on obté més representació és al centre-est i on obté menys, amb 73 vots, és a les Planes.



Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.