El coordinador local de l'ANC, Xavier Palet

El coordinador local de l'ANC, Xavier Palet

  • Roger Cuartielles
  • | el 31/oct/18

L'ANC de Sant Cugat advoca per una llista 'transversal i unitària' per a les municipals

L'ANC de Sant Cugat ha contactat amb el PDeCAT, ERC, la CUP i Sant Cugat en Comú per promoure una llista 'transversal i unitària' de cara a les eleccions municipals. Ho ha explicat a Cugat.cat el coordinador local, Xavier Palet, després que aquest dimarts l'assemblea local hagi decidit no sumar-se al projecte 'Primàries per Catalunya', que vol celebrar primàries als municipis per elegir alcaldables independentistes, perquè ja hi ha una majoria sobiranista al municipi. Palet, però, ha remarcat que insistiran a les candidatures per buscar una unitat.

El santcugatenc ha confessat, però, que no totes les formacions s'han mostrat favorables a confeccionar una llista unitària. 'Hem rebut respostes diverses', ha dit sense voler donar més detalls.

Per altra banda, Palet ha justificat la no convocatòria de primàries a la ciutat perquè, ha dit, no es compleixen els condicionants que es van establir per impulsar la iniciativa. 'Es tracta d'un projecte sobretot pensat per a aquells municipis en què no hi ha una majoria independentista', ha explicat Palet.

L'ANC va acordar aquest estiu en l'àmbit nacional impulsar la iniciativa 'Primàries per Catalunya' als municipis per elegir alcaldables independentistes, especialment a aquells de més de 25.000 habitants i amb una majoria no independentista. L'assemblea celebrada a la Casa de Cultura ha tingut la participació d'una seixantena de persones, de les quals una cinquantena ha declinat sumar-se a la iniciativa de les primàries.

Xavier Palet

Nosaltres som els que estem contactant amb cada partit. No farem primàries, però treballarem per formar una llista 'el més transversal possible' i unitària. Estem obtenint respostes variades.


Xavier Palet

A Sant Cugat no es donen les condicions per al projecte. L'ANC va deixar molt clar que serien les ciutats de més de 25.000 habitants en les quals no hi havia una majoria sobiranista al consistori.


NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat