Gibert i membres de la llista electoral de la CUP-PC / Foto: Cugat.cat

Gibert i membres de la llista electoral de la CUP-PC / Foto: Cugat.cat

  • Roger Cuartielles
  • | el 15/gen/19

El programa electoral de la CUP-PC s'elaborarà amb la ciutadania fins al març

Farà una assemblea i grups de treball per concretar línies mestres de cara al 26-M

La CUP-PC seguirà la mateixa recepta que a les eleccions municipals del 2015 i elaborarà el programa electoral al costat de la ciutadania de cara als comicis del 26 de maig. El procés participatiu arrencarà el proper 24 de gener, amb una assembla oberta a les set de la tarda a Cal Temerari en què la formació establirà les línies mestres del programa. A partir de llavors, la candidatura convocarà sis trobades més a equipaments diversos per tractar qüestions concretes com òrgans de participació als barris, urbanisme, sostenibilitat i polítiques socials. Tot plegat, des de finals de gener fins a principis de març.

A l'assemblea del 24 de gener, la coalició també instaurarà el comitè de suport de campanya, tal com ha avançat en una roda de premsa aquest dimarts el quart membre de la llista, Joan Rosés.

Després de l'assemblea, la primera trobada serà el 29 de gener per abordar els òrgans de participació als barris de la ciutat. 'Creiem que els barris han de ser més autònoms, i que hi ha d'haver una reconfiguració dels consell de barri', ha defensat la cap de llista, Núria Gibert, que també ha explicat que tenen previst formar grups de treball permanents per tractar cadascuna de les qüestions que abordaran a les trobades.

La resta de trobades seran al febrer. El 5 s'abordaran temes de sostenibilitat, el 12 qüestions d'urbanisme i model de ciutat, el 19 aspectes d'economia i comerç, i el 26 polítiques socials. 'Volem que les polítiques es basin en drets, i no en l'almoina', ha dit la cupaire.

Gibert també ha explicat que hi haurà una última reunió el 5 de març per tractar qüestions esportives i culturals. Un tema que els preocupa, i que des de la candidatura han batejat sota el nom 'Cultura, arma carregada de futur'. En aquest sentit, la cap de llista ha criticat que des del seu punt de vista 'no hi ha un projecte cultural' al municipi, i que és una de les 'potes més coixes' ara mateix a la ciutat.

A part d'aquestes reunions, de les quals la candidatura concretarà els espais i horaris més endavant, també es plantegen posar en marxa formes de participació a través de les xarxes socials de cara a aquella gent que no pugui assistir a les trobades. 'Volem arribar a tothom i fer un programa electoral ric', ha defensat Gibert.

Núria Gibert

Tenim la intenció de fer equips de treball permanents que ens aportin expertesa a les trobades i fer amb aquest diàleg un programa ric, més ric si pot ser que el de fa quatre anys.








NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat