Membres de la candidatura de Sant Cugat en Comú / Foto: Cugat.cat

Membres de la candidatura de Sant Cugat en Comú / Foto: Cugat.cat

  • Roger Cuartielles
  • | el 25/feb/19

Sant Cugat en Comú estén la mà a Podem per 'no fragmentar el vot'

Conviden el candidat lila Gabriel Jover a fer una coalició de cara a les eleccions

Sant Cugat en Comú obre la porta a fer una possible coalició amb el candidat de Podem Sant Cugat, Gabriel Jover, de cara a les eleccions. El grup no vol 'fragmentar el vot' i convida Jover, encara inscrit a l'espai polític dels comuns, a sumar-se de nou al projecte. En una roda de premsa aquest dilluns han explicat que es van assabentar de les primàries de Podem i de la candidatura de Jover per la premsa, i que no entenen per què va decidir presentar una proposta en paral·lel a l'espai.

'Qualsevol inscrit a l'espai que cregui que s'han de millorar les propostes pot fer sentir la seva opinió i esperem que ho faci', ha dit una de les membres de la candidatura de Sant Cugat en Comú, Aina Balada. Ha definit la candidatura de Sant Cugat en Comú com a 'proposta col·lectiva', amb diferents sensibilitats aglutinades, des d'ICV i EUiA fins a membres del mateix Podem i de persones independents. Per això, ha emplaçat Jover a sumar-se de nou a l'espai i estudiar una possible coalició amb la formació.

'El nostre és un projecte col·lectiu i ens fa l'efecte que la seva és una proposta més individual', ha dit Balada. En aquest sentit, l'alcaldable Ramon Gutiérrez ha fet una crida a unir esforços i ha dit que veuria una 'greu irresponsabilitat' si Jover es presentés en solitari. 'No hem de fragmentar el vot', ha remarcat.

Programa electoral amb quatre eixos
Des de Sant Cugat en Comú també han fet saber que ja han configurat un esborrany del seu programa electoral, que esperen aprovar a la propera assemblea del març. La proposta tindrà quatre eixos: el combat contra les desigualtats, l'habitatge i el canvi climàtic, fer una ciutat en xarxa i el foment de la democràcia. 'Volem una ciutat que no deixi ningú enrere i que funciona per a una majoria i no per a una minoria', ha dit Gutiérrez. En aquest sentit, s'ha mostrat confiat que el proper 26 de maig hi haurà una majoria d'esquerres al municipi.

El candidat també ha explicat que ja han començat a preparar actes de precampanya com un acte de cultura i béns comuns amb l'artista i diputat d'En Comú Podem al Congrés, Marcelo Expósito, el proper 6 de març a dos quarts de vuit del vespre al Casal Torreblanca. També un altre acte el 13 de març de Dones en Comú a les set de la tarda a la seu local per abordar la perspectiva de gènere.

Aina Balada

Som conscients que tenim una responsabilitat i que no podem fragmentar la divisió del vot de l'esquerra. No tenim cap problema a començar a debatre i a incloure noves sensibilitats al nostre espai.


NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat