• Anna González
  • | el 8/mai/19

[Entrevista 26-M] Dimitri Defranc (Proposem): 'Volem un Sant Cugat que no expulsi ningú'

La defensa de la natura és un dels eixos de la candidatura ecologista i animalista

Proposem vol un Sant Cugat que no exclogui ningú i que sigui actiu en la defensa dels drets. És per això que es presenten per primera vegada a les eleccions municipals amb un programa 'animalista i ecologista'. Entre les seves propostes, la posada en marxa d'una oficina de denúncies de males pràctiques en el sector immobiliari, la creació d'una regidoria de Benestar animal i drets de la natura, i l'activació d'una unitat de la Policia local especialitzada en animals. En parlem amb el seu alcaldable, Dimitri Defranc, dins del cicle d'entrevistes de Cugat.cat amb motiu de les eleccions municipals.

Escolta-ho



Estrena a les eleccions
Proposem per les minories és un partit de nova creació que es presentarà a unes eleccions per primera vegada aquest 26 de maig. Es defineixen com una candidatura 'ecologista, animalista i defensora dels drets humans', i sota aquests principis s'articula el seu programa electoral. Segons el seu alcaldable, Dimitri Defranc, que fins ara ha estat regidor no adscrit després de sortir del grup municipal de la CUP-PC, l'objectiu és portar a Sant Cugat les polítiques reals.

Model de Sant Cugat
La formació aspira a mobilitzar aquella gent que habitualment no participa dels comicis per aconseguir un Sant Cugat 'que no expulsi ningú' i que sigui 'un model d'exemple científic', és a dir, que sigui 'activa no reactiva'.

Habitatge
La problemàtica de l'habitatge centra bona part del programa electoral de Proposem amb mesures com aturar els desnonaments per part de bancs, l'ampliació del parc públic i la creació d'una oficina municipal per denunciar les males pràctiques en els contractes de lloguer. En aquest mateix àmbit, volen crear un bo que serveixi d'aval de la fiança per al lloguer d'un habitatge. 'Volem convertir allò impossible en difícil', defensa Defranc.

Seguretat
'Volem tornar al model de policia de barri', assegura Defranc, que ha defensat combinar el cos de seguretat amb interventors socioculturals, gent que conegui les diferents zones de Sant Cugat. De la mateixa manera, des de Proposem són partidaris d'instal·lar càmeres de videovigilància a les entrades i sortides del municipi, així com en aquells punts on els veïns ho demanin, i ampliar la policia científica contra els robatoris.

Màxima protecció de la natura
La defensa de la natura és un dels trets distintius de la nova formació. Així proposen mesures com prohibir la caça, crear una regidoria de Benestar animal i drets de la natura, i formar agents de la Policia local perquè estiguin especialitzats en la matèria. Fins a 35 mesures en aquest àmbit incorpora el programa electoral de Proposem.


  • Una prioritat: La defensa de l'ecologia.

  • Una promesa electoral: Ser un model de ciència per al Vallès.

  • Una mesura de l'actual equip de govern que pararia: Les auditories del cas Teyco per tornar-les a fer.

  • Una mesura que fomentarien: El tanteig i retracte.

  • Un partit amb el qual pactaria: Sense preferències.

  • Un partit vetat a possibles pactes: Vox i la CUP.

  • El Sant Cugat que volen és Integrador.

  • Una pronòstic: Tothom estarà molt content.


  • Dimitri Defranc

    Proposem la creació de l'oficina del control del lloguer i les pràctiques immobiliàries.


    NOSALTRES

    Cugat.cat
    Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

    Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
    08172 Sant Cugat del Vallès

    Contacte

    Telèfon: (+34) 93 590 34 34

    WhatsApp: 673 172 075

    Email: info@cugat.cat