L'alcaldable Mireia Ingla amb Francesc Duch i Esther Madrona / Foto: Cugat.cat

L'alcaldable Mireia Ingla amb Francesc Duch i Esther Madrona / Foto: Cugat.cat

  • Roger Cuartielles
  • | el 8/mai/19

ERC-MES es compromet a fer més habitatge públic de lloguer i a 'revisar' Promusa

També proposa una regidoria de Benestar Animal i una de Descentralització per als barris

ERC-MES situa l'habitatge com un dels principals cavalls de batalla del seu programa electoral. Així ho ha explicat aquest dimecres la seva alcaldable Mireia Ingla, que ha dit que des de la candidatura volen enfocar la qüestió des de tres perspectives: la social, la urbanística i 'revisar' l'estructura administrativa de Promusa per 'evitar duplicitats'. Els republicans es comprometen a construir més habitatge públic de lloguer i a regular els preus dels arrendaments a través d'un índex de referència municipal, donant facilitats a qui s'hi ajusti. També posen damunt la taula convenis amb cooperatives amb cessió d'ús i facilitar sòl a través del tanteig i retracte.

Sota el lema 'Impulsem Sant Cugat', els republicans també posen el focus en d'altres qüestions com millorar la mobilitat, el comerç, el sector empresarial i el benestar animal. De fet, proposen la creació d'una regidora de Benestar Animal i una altra de 'Descentralització' per als barris. A més, contemplen l'impuls d'un consell empresarial i un altre per a les associacions. 'Les entitats són l'ànima de la ciutat', ha reivindicat Ingla acompanyada dels primers noms de la llista com Francesc Duch, Esther Madrona i Alba Gordó.

Una altra de les qüestions candents és la seguretat. Els republicans proposen temes com la recuperació de la policia de barri i incorporar la perspectiva de gènere al cos policial. De fet, en clau de gènere, també plantegen la creació d'una figura anomenada 'agent de gènere' que sigui present als equipaments municipals durant els set dies de la setmana per garantir 'una assistència social integral'.

L'alcaldable republicana ha insistit en què es tracta d'un programa electoral elaborat amb la ciutadania, amb propostes que beuen de la voluntat d'alguns santcugatencs com la creació d'un nou Centre d'Atenció Primària (CAP) i d'un nou institut escola. Propostes que, tot i que han aclarit que no són de competència municipal, també han volgut comprometre's a impulsar-les.

Mireia Ingla

Nosaltres prioritzarem com a primer objectiu l'habitatge. A partir d'aquí l'equilibri territorial, les polítiques republicanes i la rendició de comptes.


NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat