• Anna González
  • | el 14/mai/19

[Entrevista 26-M] Joan Recasens (Primàries): 'Volem alcaldes que no parlin d'independència, sinó que la facin'

Sant Cugat per la Independència - Primàries Catalunya pivota sobre un doble objectiu: més participació i la defensa de la independència. Sobre aquestes dues vessants construeix aquesta nova candidatura el seu projecte de ciutat, que té en l'habitatge i les desigualtats al municipi les seves principals preocupacions. De fet, i després de 24 anys com a regidor, són el motiu de l'alcaldable de Primàries, Joan Recasens, per a la política. Amb ell parlem del programa electoral del partit, dins del cicle d'entrevistes de Cugat.cat amb motiu de les eleccions municipals.



Independència i mandat de l'1-O
L'objectiu de Primàries era crear una llista unitària de l'independentisme, que no ha estat possible. Tot i aquesta 'oportunitat perduda', Primàries creu en el paper clau dels ajuntaments en la implementació de la independència, la qual, diuen, ja ha estat ratificada per la ciutadania amb el referèndum de l'1-O.

'Volem alcaldes i alcaldesses que no parlin d'independència, sinó que la facin', defensa Recasens, qui assegura que això no és incompatible amb tenir un projecte de ciutat. Així proposen des de l'àmbit local pagar els impostos a l'hisenda catalana, no contractar empreses que hagin traslladat la seu fora de Catalunya i mantenir les pancartes de suport als 'presos polítics', entre d'altres.

Participació
'Hem de donar veu a la gent més sovint, no només cada quatre any'. Així explica el cap de llista un dels eixos principals de la candidatura, que s'articula en la participació juntament amb la 'defensa radical de la llibertat del país'. En matèria de participació, la formació aposta per fomentar la implicació dels ciutadans via implantar les consultes ciutadanes sobre qüestions de ciutat com les inversions i ampliar les competències dels consells de barri i òrgans descentralitzats.

Habitatge
L'habitatge és una de les principals preocupacions de Primàries. En aquest sentit, plantegen mesures com ajudes al lloguer tant per a propietaris com per a llogaters, així com bonificacions fiscals. La candidatura proposa incrementar els recursos destinats a minimitzar la problemàtica de l'habitatge.

Seguretat
Una policia de barri i de proximitat. Aquesta és la proposta en matèria de seguretat de Primàries, fet que comportarà, segons la candidatura, haver d'ampliar la plantilla del cos local. Igualment, es mostren partidaris d'instal·lar càmeres de videovigilància en algunes zones.

Sant Cugat capital de la producció literària
La defensa de la llengua i la cultura és una altra de les apostes electorals de Primàries, com a eina de defensa del país. Això sí, en xarxa amb altres municipis per fomentar la producció cultural.


  • Una prioritat: L'habitatge i la independència de Catalunya.

  • Una promesa electoral: Serem fidels a l'1-O.

  • Una mesura de l'actual equip de govern que pararia: La Biblioteca Central fins a consultar-ho a la ciutadania.

  • Una mesura que fomentaria: Ajudes al lloguer d'habitatge.

  • Un partit amb el qual pactaria: Qualsevol que defensi la llibertat del país.

  • Un partit vetat a possibles pactes: El bloc del 155.

  • El Sant Cugat que volen és una ciutat capdavantera en un país lliure.

  • Un pronòstic: Canviarà la ciutat.



  • Joan Recasens

    Els municipis tindran un paper molt rellevant quan es doni el cas. Volem alcaldes i alcaldesses que no parlin d'independència, sinó que la facin.





    NOSALTRES

    Cugat.cat
    Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

    Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
    08172 Sant Cugat del Vallès

    Contacte

    Telèfon: (+34) 93 590 34 34

    WhatsApp: 673 172 075

    Email: info@cugat.cat